ΤΗΕ LOCAL • AGENDA

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΡΑΦΟΥΡΗΣ & ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΤΟΥΒΑΣ LIVE, DUOLOGUES 6.

Στο αγαπημένο Χασομέρι της Πάτρας [Παπαδιαμαντοπούλου 10] δύο σπουδαίοι μουσικοί οι Γιώργος Κοντραφούρης και ο Σωτήρης Ντουβάς θα μας παρασύρουν με ωραίες μουσικές σε ένα Live που ξεκινάει απόψε στις 10 ακριβώς.

λίγα λόγια για τους μουσικούς:

Ο Γιώργος Κοντραφούρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Σπούδασε κλασικό πιάνο στο Εθνικό Ωδείο. Στην ηλικία των 16, έστρεψε το ενδιαφέρον του στη τζαζ και παρακολούθησε μαθήματα τζαζ αυτοσχεδιασμού με τον Μάρκο Αλεξίου. Παρακολούθησε μαθήματα επίσης με τους Jim Beard και Jarmo Savolainen. Αποφοίτησε με Bachelor’s και Master’s degree in Jazz Performance από την Ακαδημία Sibelius στη Φινλανδία.
Έχει συνεργαστεί ως πιανίστας ή οργανίστας με πολύ σημαντικούς και σπουδαίους μουσικούς όπως: Mark Johnson, Arild Andersen, Marcus Stockhausen, Louisiana Red, Keith Copeland, Andy Sheppard, Ralph Peterson Jr., Bob Brozman, Carla Cook, Alvester Garnett, Stepko Gut, Olivier Gatto, David Liebman, Houston Pearson, Eric Alexander, David Sills, Lou Donaldson, Sam Newsome, Jamie Hadad, Deborah Davies, Benny Golson, Tim Hagans, Bob Shepard, Carmen Lundy, Sheila Jordan, Jukkis Uotila, Wade Mikkola, Takis Paterelis, Stratos Vougas, Dimos Dimitriadis, Lydia Fylipovic, T. Spasov, A. Pacatius.
Είναι λέκτορας πιάνο τζαζ στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο όπου διδάσκει τζαζ πιάνο/ όργανο και Ακουστική αγωγή. Έχει διδάξει επίσης στο Ωδείο Athenaeum στην Ελλάδα και στην Ακαδημία Sibelius στη Φινλανδία.
Έχει δώσει σεμινάρια σε μουσικές ανώτατες σχολές στην Ελλάδα, στην Ιρλανδία, στην Ινδονησία και στην Εσθονία.

Ο Σωτήρης Ντούβας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα και τουλάχιστον για όσους συμμετέχουν στα πολιτιστικά της πόλης δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις μιας και αποτελεί όχι μόνο για τα στενά όρια της πόλης έναν από τους πιο ενεργούς και ταλαντούχους μουσικούς ενώ έχει συνεργαστεί με το μεγαλύτερο κομμάτι της Ελληνικής μουσικής σκηνής, ενδεικτικά αναφέροντας την επί χρόνια συνεργασία του με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, τη μόνιμη για ήδη σχεδόν δεκαετία πια με το Φοίβο Δεληβοριά αλλά και τη συμμετοχή του σε ένα μεγάλο αριθμό από jazz, rock, ethnic και από το χώρο του έντεχνου σχήματα που η λεπτομερής αναφορά τους εδώ θα απαιτούσε σίγουρα πολύ χώρο!

Σχετικά άρθρα