Σούπα με Κόκκινο Κάρυ, Μύδια και Μπακαλιάρο

Στο πιάτο των #λοcals σερβίρουμε μια αλλιώτικη σούπα με Κόκκινο Κάρυ, Μύδια και Μπακαλιάρο. Γίνεται μέσα σε μόλις 20′ και είναι ο νέος χειμωνιάτικο ζωμός μας.
[Υλικά για 4 άτομα]
250 gr. μπακαλιάρο
12 μύδια
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
1 κρεμμύδι ξερό
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο κάρυ σε πάστα
250 gr. ντοματάκια κονκασέ
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τζίντζερ
500 ml. ζωμό κρέατος
100 ml. κρέμα γάλακτος
100 gr. γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Κόλιανδρο ή μαιντανό φρέσκο
[Εκτέλεση βήμα-βήμα]
- Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε με το ελαιόλαδο τα σκόρδα και τα κρεμμύδια, τα οποία έχουμε ψιλοκόψει.
- Μόλις μαραθούν προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, το τζίντζερ τριμμένο την πάστα κάρυ και τα ντοματάκια, ανακατεύουμε για μερικά λεπτά.
- Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό και βράζουμε για 5 λεπτά.
- Ξεψαχνίζουμε τον μπακαλιάρο και αφαιρούμε το δέρμα.
- Προσθέτουμε στην σούπα την κρέμα γάλακτος, τον μπακαλιάρο και τα μύδια.
- Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
- Σερβίρουμε με γιαούρτι και ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
↪↪
Σημείωση: τον φρέσκο μπακαλιάρο, ξαρμυρισμένο και φιλεταρισμένο καθώς και τα μύδια, τα προμηθευόμαστε νωρίς το πρωί από το αγαπημένο μας ψαράδικο στην οδό Νοταρά 34, τον “Γρίπο”.
