THE · LOCALS

Σούπα με Κόκκινο Κάρυ, Μύδια και Μπακαλιάρο

Στο πιάτο των #λοcals σερβίρουμε μια αλλιώτικη σούπα με Κόκκινο Κάρυ, Μύδια και Μπακαλιάρο. Γίνεται μέσα σε μόλις 20′ και είναι ο νέος χειμωνιάτικο ζωμός μας.

[Υλικά για 4 άτομα]


250 gr. μπακαλιάρο
12 μύδια
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
1 κρεμμύδι ξερό
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο κάρυ σε πάστα
250 gr. ντοματάκια κονκασέ
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τζίντζερ
500 ml. ζωμό κρέατος
100 ml. κρέμα γάλακτος
100 gr. γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Κόλιανδρο ή μαιντανό φρέσκο

[Εκτέλεση βήμα-βήμα]

  1. Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε με το ελαιόλαδο τα σκόρδα και τα κρεμμύδια, τα οποία έχουμε ψιλοκόψει.
  2. Μόλις μαραθούν προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, το τζίντζερ τριμμένο την πάστα κάρυ και τα ντοματάκια, ανακατεύουμε για μερικά λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό και βράζουμε για 5 λεπτά.
  4. Ξεψαχνίζουμε τον μπακαλιάρο και αφαιρούμε το δέρμα.
  5. Προσθέτουμε στην σούπα την κρέμα γάλακτος, τον μπακαλιάρο και τα μύδια.
  6. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε με γιαούρτι και ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

↪↪

Σημείωση: τον φρέσκο μπακαλιάρο, ξαρμυρισμένο και φιλεταρισμένο καθώς και τα μύδια, τα προμηθευόμαστε νωρίς το πρωί από το αγαπημένο μας ψαράδικο στην οδό Νοταρά 34, τον “Γρίπο”.

fb * insta

Σχετικά άρθρα