ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ

ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΕΣ ΣΤΑ ΣΕΛΛΑ ΤΗΝ 1η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1944 ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ

Ο Δήμος Πατρέων και η Τοπική Κοινότητα Σελλών, τίμησαν σήμερα το πρωί την μνήμη των πεσόντων του ολοκαυτώματος των Σελλών την 1η Ιανουαρίου 1944 από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Στο μνημόσυνο που τελέστηκε στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Σελλών, παραβρέθηκαν εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής οι Αντιδήμαρχοι Διονύσης Πλέσσας και Βαγγέλης Κατσακούλης.

O Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ρίου, Βαγγέλης Κατσακούλης στη σύντομη ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων: Τιμάμε και φέτος όπως κάθε χρόνο την μνήμη των πεσόντων. Εκείνων που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς κατακτητές με τη βοήθεια των ντόπιων ταγματασφαλιτών, την 1η Ιανουαρίου του 1944, όταν έκαναν μπλόκο στο χωριό και εκτός τη δολοφονία των 10 ανδρών έκαψαν σπίτια και αποθήκες και πήραν αιχμαλώτους. Πρόκειται για μια ακόμα θηριωδία των ναζιστών.
Τιμάμε την μνήμη των δολοφονημένων, αλλά και όλων των αγωνιστών που έπεσαν στον αγώνα για την απελευθέρωση της χώρας μας από τη ναζιστική κατοχή. Συνεχίζουμε και σήμερα τον αγώνα ενάντια στους πολέμους και στόχο την ικανοποίηση όλων σύγχρονων αναγκών του λαού μας.

Στεφάνια κατέθεσαν ο Βαγγέλης Κατσακούλης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σελλών, και ο γιος του εκτελεσθέντα, Γεώργιου Γιαχού, Στάθης Γιαχός, που είναι και εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου των Σελλών.

Οι εκτελεσθέντες ήταν: Γεώργιος Δ. Γιαχός από τα Σελλά, Ιωάννης Μ. Κωστόπουλος από τα Σελλά, Νικόλαος Χαρ. Χριστοδουλόπουλος από τα Σελλά, Θεοφάνης Κ. Γκοτσόπουλος από τον Μεγάλο Ποντιά, Σωτήρης Λεων. Σωτηρίου από τη Ζάχολη Κορινθίας, Βαγγέλης Β. Πανόπουλος από τον Άγιο Νικόλαο Αχαΐας, Ηλίας Δ. Γκολφινόπουλος από τη Ζάχολη Κορινθίας, Σπύρος Γ. Μαλεβής από το Λουτράκι Κορινθίας, Βασίλης Ροδόπουλος από τη Ζαχλωρού και Κωνσταντίνος Ν. Μπαστουνάς, από το Αίγιο.

Σχετικά άρθρα