marathopites-sarakostiana
LOCAL · FOOD

ΜΑΡΑΘΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΤΑΡΑΜΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

Καθαρά Δευτέρα και η 1η συνταγή από το σαρακοστιανό τραπέζι είμαι σίγουρη πως θα την φτιάξετε, πρώτον γιατί είναι εύκολη και δεύτερον γιατί σας το εγγυώμαι είναι πεντανόστιμη.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά / Xρόνος παρασκευής: 20 λεπτά

Υλικά για 6 άτομα

1 μεγάλο ματσάκι μάραθος, ψιλοκομμένος ή αλλιώς άνηθο ή πράσο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ή 1 μεγάλο ξερό,  ψιλοκομμένα

2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι

1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ

2 κουταλάκια σούπας λευκός ταραμάς

1 φλιτζάνι τσαγιού νερό

πιπέρι

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Από την προηγούμενη ξαρμυρίζουμε τον ταραμά σε 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό που το αλλάζουμε γύρω στις τέσσερις φορές. Το στραγγίζουμε καλά στο σουρωτήρι του τσαγιού. Σε μια γαβάθα, ανακατεύουμε το αλεύρι και το μπεικιν πάουντερ με το μάραθο, το κρεμμυδάκι, τον ταραμά, το πιπέρι και το νερό, μέχρι να φτιάξουμε έναν χυλό τόσο παχύρρευστο που να μην κολλάει στην κουτάλα, αλλά όταν την αδειάζουμε να μένει η επιφάνειά της καλυμμένη με μια στρώση του μείγματος.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγανάκι. Με μια κουτάλα παίρνουμε χυλό και τον αδειάζουμε στο τηγάνι έτσι ώστε να απλώσει και να πάρει το σχήμα στρογγυλής λεπτής πίτας, σαν κρέπα. Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσει. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός.

*συνταγή από τον γαστρονόμο του 2007.

Σχετικά άρθρα