LOCAL • AGENDA

Η “Χριστουγεννιάτικη ιστορία” του Ντίκενς στο “Τεχνουργείον”.

Το κλασικό αριστούργημα του Καρόλου Ντίκενς, “Χριστουγεννιάτικη Ιστορία” (A Christmas Carol), σε μία θεατρική διασκευή για ενήλικες και παιδιά, θα παιχτεί από 14 Δεκεμβρίου έως 5 Ιανουαρίου στο θέατρο Λιθογραφείον στην Πάτρα και 21 με 22 Δεκεμβρίου στο Τεχνουργείον Ναυπάκτου.

Πρόκειται για τη νουβέλα του κορυφαίου Άγγλου μυθιστοριογράφου, Καρόλου Ντίκενς που ανέδειξε η βικτωριανή Αγγλία κι ενός από τους σπουδαιότερους σε παγκόσμιο επίπεδο. Υπήρξε από τους σφοδρότερους επικριτές τόσο των ταξικών διαιρέσεων της αγγλικής κοινωνίας του 19ου αιώνα, όσο και της τεράστιας φτώχειας, την οποία σήμανε για μεγάλα τμήματα του πληθυσμού η Βιομηχανική Επανάσταση. Ο Ντίκενς είναι ο συγγραφέας των φτωχών, των ανήμπορων και των ξεγυμνωμένων.

Συντελεστές:

Διασκευή / Σκηνοθεσία / Εικαστικό περιβάλλον: Φιορέλα Μαστρόκαλου
Σκηνικά / Κοστούμια: Λάμπρος Ξύτσας
Μουσική επιμέλεια: Φιορέλα Μαστρόκαλου
Φωτισμοί: Ευσταθία Δρακονταειδή
Φωτογραφία: Αντώνης Αλεξάκης, Χρήστος Αντωνόπουλος
Τεχνική επιμέλεια ήχου: Χρήστος Αντωνόπουλος, Στράτος Γιαννατσής
Παίζουν: Gerard van Hattem , Αντώνης Γραβάνης, Αναστασία Μανόνα, Μυρτώ Ντζαμάρα, Λάμπρος Ξύτσας, Αντριάννα Σιδέρη, Γιάννης Σιδέρης, Θεοδότη Τάσση και στο ρόλο του Σκρουτζ ο Βασίλης Τάσσης. Ειδικές ευχαριστίες στους Βασίλη Καλαντζή, Ηρώ Κωστοπούλου.

Πολυχώρος “Τεχνουργείον”, Ναύπακτος –
Παραστάσεις
Σάββατο 21/12 20:00 / Κυριακή 22/12 12:00 & 20:00- Εισιτήρια: 10€ (κανονικό), 8€ (φοιτητικό, πολυτέκνων, άνω των 65), 5€ (παιδικό, ατέλειες, ανέργων) / Πληροφορίες – Κρατήσεις: 6947.270.772

Σχετικά άρθρα