ΓΕΥΣΗ

5 συνταγές για την Κυριακή των Βαΐων

↠Δείτε τις προτάσεις του “Γρίπου” για το καλάθι των ΤΗΕλοcals 🦑🐟↞

Την Κυριακή αυτή, είτε νηστεύεις είτε όχι, παραδοσιακά, το τραπέζι θέλει πρωταγωνιστή το ψάρι. Επομένως, το ξεχωριστό αυτό τραπέζι δε θα μπορούσε να έχει πρωταγωνιστή κάτι άλλο. Εμείς, θα προμηθευτούμε ότι χρεριαζόμαστε από τα ολόφρεσκα καλούδια που ιχθυοπωλείου “Γρίπος” και θα ετοιμάσουμε τουλάχιστον δυο από τις πέντε συνταγές.

Αν θες κι εσύ να είσαι προετοιμασμένος σου υπενθυμίζουμε πως το αγαπημένο ψαράδικο δέχεται ήδη, τηλεφωνικά, παραγγελίες [26340.28830] και θα είναι ανοικτό το Σάββατο 24/4 από τις 7:οο το πρωί έως το μεσημέρι.


#1↠Mια πεντανόστιμη συνταγή για τσιπούρα στον φούρνο με κόκκινο κρασί

[ υλικά ]

  • 4 τσιπούρες
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 2 ντομάτες σε κυβάκια
  • 1 ποτηράκι κρασιού χυμό λεμονιού
  • 4 φύλλα δάφνη
  • 3 κρεμμύδια κομμένα  ροδέλες
  • 2 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 ποτηράκια κρασιού κόκκινο κρασί
  • 4 σκελίδες σκόρδο

διαβάστε την συνταγή εδώ:


#2↠Μύδια σαγανάκι με μουστάρδα και λεμόνι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Μύδια σαγανάκι.

[ υλικά ]

  • 300 γραμ. μύδια με κέλυφος φρέσκα καθαρισμένα
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 πράσινη και 1/2 κόκκινη πιπεριά
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 5-6 ντοματίνια
  • λίγη ρίγανη
  • 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)

διαβάστετην συνταγή εδώ:


#3↠Καλαμάρι με ρύζι

Μία παραδοσιακή συνταγή από τα νησιά του Αιγαίου.

[ υλικά ]

  • 2 καλαμάρια μέτρια φρέσκα καθαρισμένα (σύνολο 700 γραμ. περίπου)
  • 2 ½ φλ. ρύζι μακρύκοκκο
  • 1/4 φλ. ελαιολαδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά κόκκινα ψιλοκομμένα
  • 1 σκ. σκόρδο σπασμένη
  • 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
  • 1/4 φλ. ούζο ή κρασί λευκό
  • 1 φλ. ντομάτες τριμμένες
  • 5 φλ. ζεστό νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο άνηθο (ή μάραθο ή μαϊντανό)
  • λεμόνι για το σερβίρισμα

διαβάστε την συνταγή εδώ: ↤


#4↠Μπαρμπουνάκια σαβόρο

[ υλικά ]

  • 18 μπαρμπουνάκια
  • αλεύρι για το αλεύρωμα
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια δεντρολίβανου
  • 2 κουτ. σούπας σταφίδα μαύρη Κορινθιακή
  • 1 φλιτζάνι ξίδι
  • αλάτι

[ διαδικασία ]

Καθαρίζετε καλά τα μπαρμπουνάκια από τα λέπια και τα εντόσθια ή βάζετε τον ψαρά σας να σας τα καθαρίσει. Τα αλατίζετε καλά στην κοιλίτσα τους και εξωτερικά, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδοκοκκινίσουν.

διαβάστε την συνταγή εδώ: ↤


#5↠Λαβράκι μαριναρισμένο με ούζο

[ υλικά ]

  • 300γρ. λαβράκι φιλεταρισμένο, χωρίς την πέτσα κομμένο όπως ο καπνιστός σολομός
  • ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού (ή τόσο ώστε να μισοσκεπαστεί το ψάρι)
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι ούζο
  • κόκκους κόκκινου πιπεριού ελαφρά σπασμένους ή σπόρους γλυκάνισου κοπανισμένους
  • αλάτι, πιπέρι

διαβάστε την συνέχεια εδώ:


Καλή σας επιτυχία!

Σχετικά άρθρα