ΓΕΥΣΗ

Στο τραπέζι των λοcals: Κεφτεδάκια με ούζο και κύμινο

Αγαπημένο πιάτο, μυρίζει καλοκαίρι, αυλή της γιαγιάς, διακοπές στη Μυτιλήνη.

Ενας μεζές που τον συνοδεύω πάντα με ένα ποτήρι παγωμένη μπύρα, τηγανητές πατάτες και σαλάτα ντομάτα με αγγούρι και χοντρό αλάτι. Αυτά! Χρειάζομαι κάτι άλλο;


••διαβάστε τις συνταγές στο www.thelocals.gr

[Υλικά για 4 μερίδες]

3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί
500 γρ. κιμά, ανάμεικτο, χοιρινό και μοσχαρίσιο
1 σφηνάκι ούζο
1 αυγό
1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. κύμινο
1/2 κ.γ. ρίγανη ξερή, τριμμένη αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλεύρι, ελαιόλαδο και καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

[Εκτέλεση]

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
Μόλις πάρει καφετί χρώμα, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το κρατάμε στην άκρη.
Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό και το στύβουμε καλά.
Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε όσο περισσότερο μπορούμε, ώσπου να γίνουν μια ομοιόμορφη ζύμη.
Αφήνουμε το μείγμα μισή ώρα στο ψυγείο να ενωθούν τα αρώματα.
Πλάθουμε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα παντού.
Τους αφήνουμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι και σερβίρουμε.

καλή σας όρεξη!

Σχετικά άρθρα