THE · LOCALS

Coffee Island στη Λεωφόρο Αθηνών, 58 – Η νέα talk of the town άφιξη ξέρει από ποιοτικό καφέ!

Ένα νέο ξεκίνημα… “καβουρδίζεται” προσεκτικά στη άκρη της πόλης.

[Οι επιλογές των #λοcals]

κείμενο: Μαρίνα Τσαματσούλη * φωτο: Eleonora Scoccimarro

Το νέο franchise της Coffee Island, είναι ο ολοκαίνουριος χώρος που χωρίς δεύτερη σκέψη θα σε οδηγήσει στο 58 της Λεωφόρου Αθηνών στη Ναύπακτο για να σου παρουσιάσει ένα μοναδικό concept βασισμένο στον ποιοτικό καφέ.

Εδώ θα βρεις όλα όσα έχει να σου προσφέρει το Coffee Island brand, που σημαίνει κόκκους απ’ όλο τον κόσμο που καβουρδίζονται όπως ακριβώς πρέπει και αναδεικνύονται χάρη στους έμπειρους baristi σε cups διαφορετικού προφίλ.

Με μεράκι και πίστη στο όραμα Coffee Island, ο Μάρκος Τριανταφύλλου, αποφάσισε μαζί με τον φίλο του και συνεργάτη Σπύρο Σωτηρόπουλο, να αγκαλιάσουν το εμπορικό σήμα της πατρινής αλυσίδας με τα καφεκίτρινα “pit-stops” και να γίνουν ένας ακόμη κρίκος του δικτύου που μετρά σήμερα 430 καταστήματα στην Ελλάδα, 48 στην Κύπρο αλλά και στο Λονδίνο, στο Ντουμπάι, στο Τορόντο, στην Ελβετία και πρόσφατα στη Ρουμανία, ενώ στα άμεσα πλάνα είναι η νέα άφιξη στο Κάιρο.

Το νέο κατάστημα Coffee Island στην Λεωφόρο Αθηνών 58, παρά το μικρό του μέγεθος, μοιάζει ευρύχωρο και φωτεινό. Μπαίνοντας κανείς το πρώτο πράγμα που προσέχει είναι οι απλές, καθαρές γραμμές και το φυσικό φως του ήλιου που μπαίνει από τις μεγάλες τζαμαρίες και λούζει τον χώρο για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Με αυτόν τον τρόπο πρωταγωνιστής είναι πάντα ο καφές και τα προϊόντα του.


↘Ο σχεδιασμός του ακολουθεί τη γραμμή, το ύφος, τη φιλοσοφία και τη μοναδικότητα του brand.

Ο χώρος “μοιράζεται” σε τρια μέρη. Στο Espresso & Brew Bar, όπου μπορείς να επιλέξεις τον καφέ ή το ρόφημα της επιλογής σου, αλλά και τη μέθοδο εκχύλισης. Στο Καφεκοπτείο, στον χώρο όπου μπορείς να ζητήσεις φρεσκοαλεσμένο καφέ, ελληνικό, φίλτρου και εσπρέσσο και τέλος στο Home Barista station με όλα τα χρηστικά αντικείμενα όπως κούπες, μπρίκα ή V60 για να συνεχιστεί η εμπειρία καφέ όπου κι αν βρίσκεσαι.

Να μην ξεχάσουμε πως εδώ μπορείς να βρεις συσκευασμένες σοκολάτες σε διάφορες γεύσεις και στιγμιαίο καφέ.

“Ο καφές έχει προέλευση και γεύση. Θέλει μεράκι και λεπτομέρεια στη σωστή παρασκευή του. Εμείς εδώ, στο σύγχρονο καφεκοπτείο του Coffee Island τους εξηγούμε πως η επιτυχία της εκχύλισης φρεσκοαλεσμένων κόκκων καφέ εξαρτάται από την ποιότητα των κόκκων, το βαθμό άλεσης, τη συνταγή, τη θερμοκρασία του νερού, το χρόνο και τη συσκευή εκχύλισης, τη διαδικασία “, μου εξηγεί ο Μάρκος που έχει καλύψει ώρες εκπαίδευσης στο Coffee Campus, το τμήμα εκπαίδευσης της εταιρείας γύρω από τον κόσμο του specialty καφέ.

••••••••••••••

↘Ολα ξεκινούν από τον φρεσκοαλεσμένο καφέ μπροστά στα μάτια σας.

Τον ακούω να μου μιλάει για ποικιλίες, αρώματα, οξύτητα, σώμα και επίγευση και ξαφνικά συνειδητοποιώ πόσο ενδιαφέρον έχει προτού πιεις τον καφέ να παρακολουθείς την διαδικασία προετοιμασίας από έναν εκπαιδευμένο barista. Αλέθει, ζυγίζει με ακρίβεια, και στη συνέχεια το νερό σε συγκεκριμένη θερμοκρασία διαπερνά τον αλεσμένο καφέ για να μου δώσει το τέλειο ρόφημα.

↘Οι baristi στα Coffee Island έχουν περάσει από ειδική εκπαίδευση έτσι ώστε να είναι σε θέση να μας φτιάξουν τον καφέ της αρεσκείας μας.

Μια δοκιμή με έπεισε. Μετά από έναν εσπρέσσο που ήπια βιαστικά ήρθε η ώρα να απολαύσω ένα freddo espresso από φρεσκοαλεσμένους κόκκους Ethiopia Guji, επιλογή αγαπημένη για τα σύνθετα αρώματα που προσφέρει όταν προετοιμαστεί σωστά: Φράουλα, lime και καραμέλα. Πράγματι, η απόλαυση που μπορεί να προσφέρει ένα αυθεντικός καφές που έχει ετοιμαστεί σωστά είναι μοναδική.

↘Στον πλούσιο κατάλογό του ξεχώρισα ροφήματα όπως ζεστή σοκολάτα γάλακτος με καραμέλα και αλάτι, milkshake με άρωμα μαστίχα kai espressone praline ή το απολαυστικό cheesecake.


↘Στο coffee island έχεις τη δυνατότητα να αναμείξεις δυο single estate και να φτιάξεις το χαρμάνι της επιλογής σου.

Επίσης αξίζει να δοκιμάσετε ένα blend δύο καφέδων από την Ονδούρα και Αιθιοπία, όπως να δοκιμάσετε και τον έναν μοναδικής προέλευσης καφέ single estate Peralta από τη φάρμα Samaria, στην περιοχή San Fernando, βορειοδυτικά της Νικαράγουα. Το γευστικό του προφίλ είναι καβουρδισμένοι ξηροί καρποί, μανταρίνι και καραμέλα! Αν είστε φαν του καφέ φίλτρου δώστε μια ευκαιρία στον Deja Vu Blend, έναν ξεχωριστό καφέ από Βραζιλία και το Ελ Σαλβαδόρ. Αν δεν ξυπνάτε χωρίς μια κούπα από ελληνικό καφέ, προτιμήστε τον Special με προέλευση από την Αιθιοπία και την Ινδία με γευστικό προφίλ από ταμπάκο, σοκολάτα και γήινες νότες.

Οι κάψουλες καφέ είναι συμβατές με μηχανές τύπου Nespresso και μάλιστα βιοδιασπώμενες, χωρίς αλουμίνιο και πλαστικό. ‘Ερχονται σε έξι διαφορετικές επιλογές. Βασικό blend, ντεκαφεϊνέ, και 2 single estate επιλογές κυμαινόμενης έντασης και οξύτητας, από το Περού και την Κολομβία.


↘Οι συσκευασίες της Coffee Island που φρεσκάρει διαρκώς την εικόνα της.

Δίπλα στον εξαιρετικό καφέ θα βρεις μια σειρά από φανταστικά γλυκά που θα τα δοκιμάσεις όλα –όλα όμως–, γιατί εδώ η επιλογή είναι δύσκολη. Κέικ λεμονιού με παπαρουνόσπορο, cheesecake, ταχινόπιτα, κουραμπιεδάκια με καραμέλα, muffin, αλλά και soft μπισκότα γεμιστά με πραλίνα και σοκολάτες σε διάφορες γεύσεις. Ανάμεσα δε, στις αλμυρές προτάσεις, ξεχωρίζει το mini brioche με γραβιέρα, η ηπειρώτικη vegan σπανακόπιτα, το χωριάτικο κουλούρι με ντομάτα και ελιά καθώς και σαλάτες.

Στα plus: Ο καφές μπορεί να ετοιμαστεί με γάλα χωρίς λακτόζη ή ρόφημα αμυγδάλου και σόγιας. Παρατηρήσαμε επίσης ότι υπάρχουν και vegan επιλογές όπως freddo cappuccino με φυτική κρέμα.


↘Μαθαίνω επίσης ό,τι σύντομα θα διαθέτει διανομή, ενώ θα μπορείς εύκολα να παραγγείλεις καφέ μέσα από το My Coffee Island ΑΡΡ και το eshop της Coffee Island ή να μπορείς μέσω της υπηρεσίας Skip the Line να παίρνεις τον καφέ στα χέρια σου την ώρα ακριβώς που επιθυμείς, χωρίς να περιμένεις στην ουρά.

••••••••••••••

Σχετικά άρθρα