ΤΗΕ LOCAL • AGENDA

Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας: Αφιέρωμα στον Πατρινό ρεμπέτη Μπάμπη Γκολέ

Ένα μοναδικό αφιέρωμα στον πατρινό ρεμπέτη Μπάμπη Γκολέ, παρουσιάζει στις 9.30 το βράδυ το Σάββατο 2 Ιουλίου στο νέο «Θερινό Δημοτικό Θέατρο» του Δήμου, το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας.


Η Κατερίνα Τσιρίδου, ο Αντώνης Αινίτης και πολλοί άλλοι συνεργάτες του Μπάμπη Γκολέ θα φέρουν στο προσκήνιο ένα μεγάλο μέρος από  το πλούσιο έργο του λαϊκού καλλιτέχνη ο οποίος λάτρεψε το ρεμπέτικο τραγούδι με όλο του το είναι.

Ο Μπάμπης Γκολές θεωρήθηκε  ο βασικότερος συνεχιστής του ρεμπέτικου τραγουδιού εφάμιλλος των “παλιών”. Η φωνή του μας ταξίδεψε στο «Μαρόκο», μας έκανε να ερωτευτούμε τις «Τσιγγάνες» και να μάθουμε απτάλικο μέσα από το «Πίνω και μεθώ».

Ο Πατρινός ρεμπέτης ήταν ο κυριότερος εκπρόσωπος της αναβίωσης του ρεμπέτικου. Η απουσία του αισθητή. Άφησε ωστόσο παρακαταθήκη ένα πλούσιο έργο με περισσότερα  από 300 ηχογραφημένα τραγούδια.

Συντελεστές:
Κατερίνα Τσιρίδου: Τραγούδι – μπαγλαμά
Αντώνης Αινίτης: Τραγούδι – μπουζούκι
Νίκος Πρωτόπαπας: κιθάρα – φωνή
Σετιχ: βιολί
Θοδωρής Πετρόπουλος: Μπουζούκι
Δήμος Βουγιούκας: Ακορντεόν
Κώστας Παναγόπουλος: Κιθάρα
Μουσική επιμέλεια προγράμματος: Νίκος Πρωτόπαπας

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10.00 €. Άνεργοι, Φοιτητές, πολύτεκνοι, άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, 7.00€. Για συλλόγους – σωματεία και για προμήθεια από 20 εισιτήρια και πάνω, ισχύει η ειδική προσφορά των 5.00€ κατ’ άτομο [Για τα ομαδικά εισιτήρια η παραλαβή γίνεται τις εργάσιμες ώρες και ημέρες από τα γραφεία του Πολιτιστικού Οργανισμού]. Για τα άτομα με αναπηρία και τον συνοδό τους η είσοδος είναι δωρεάν.

Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr, Ταμείο Δημοτικού Θεάτρου Πάτρας [2610 273613], Δισκοπωλείο Joe Records – Καραϊσκάκη 134 (2610 620673), Βιβλιοπωλείο «Ροδόπουλος» – Κορίνθου 274 (2610 273287).

«Θερινό Δημοτικό Θέατρο» [Παμπελοποννησιακό Στάδιο, οδός Ι. Ρίτσου – Θύρα 3]

Σχετικά άρθρα