LOCAL · NEWS

Δήλωση “βόμβα” γιατρού για υποστελέχωση του νοσοκομείου Αγρινίου

Μετά την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου ο παθολόγος του ΓΝ Αγρινίου και Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Ιατρών Ελλάδας Αραβανής Μάκης προχώρησε σε μια δήλωση «βόμβα» σχετικά με την υποστελέχωση του νοσοκομείου που όπως υποστηρίζει ήταν ήταν γνωστή τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην 6η ΥΠΕ αλλά και στην διοίκηση του νοσοκομείου.

Ο γιατρός του νοσοκομείου στο οποίο διαπιστώθηκαν πολύ υψηλά ποσοστά θνητότητα αναφέρεται βήμα-βήμα στις κινήσεις που είχε κάνει το υγειονομικό προσωπικό για την στελέχωση του νοσοκομείου οι οποίες δεν ακούστηκαν ποτέ, όπως διαβάζουμε στο documentonews.

«Κυβέρνηση, Υπουργείο, 6η ΥΠΕ, Διοίκηση ΓΝ Αγρινίου γνώριζαν καθημερινά για την πληρότητα της κλινικής, τη θνησιμότητα, την υποστελέχωση και τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύει το υγειονομικό προσωπικό και αγνοούσαν τα αιτήματά μας, τις επισημάνσεις μας!!» λέει ο παθολόγος προσθέτοντας ότι «Για πάνω από ένα χρόνο σε όλους τους τόνους, σε όλες τις κατευθύνσεις και σε όλους τους αρμόδιους αναδείξαμε τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ότι πρέπει να εξασφαλιστεί όλο το αναγκαίο προσωπικό και να υπάρξει πλήρης διαχωρισμός του προσωπικού που θα απασχολείται στην κλινική COVID από τα άλλα τμήματα.(Παθολογική, ΤΕΠ)».

Όπως αναφέρει ο παθολόγος Αραβανής Μάκης το νοσοκομείο μετατράπηκε σε αναφοράς μέσα σε μια νύχτα χωρίς να διαθέτει ούτε καν μοριακό αναλυτή «Όταν σε μια νύχτα ορίστηκε το ΓΝ Αγρινίου σε νοσοκομείο αναφοράς COVID χωρίς να πληροί τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις στελέχωσης, χωρίς να διαθέτει καν το ίδιο μοριακό αναλυτή για τουλάχιστον 10 μήνες με ότι συνέπειες είχε αυτό στην καθυστέρηση των αποτελεσμάτων, στη διασπορά στην παθολογική κλινική πέρισυ κλπ».

Να υπενθυμίσουμε πως η σφοδρή αντιπαράθεση που έχει προκληθεί με αφορμή τις εξελίξεις στο Νοσοκομείο Αγρινίου, στη σκιά των αποκαλύψεων για σχεδόν 100% θνητότητα στη ΜΕΘ Covid, οδήγησε τελικώς στην παραίτηση του διοικητή Ανδρέα Τσώλη υπό την πίεση του «τελεσίγραφου» που του απηύθυνε η πολιτική ηγεσία.

Διαβάστε όλη την δήλωση του παθολόγος του ΓΝ Αγρινίου Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Ιατρών Ελλάδας Αραβανής Μάκης 

Την Παρασκευή 4/6/2021 επισκέφθηκε το γενικό νοσοκομείο Αγρινίου ο βουλευτής της ΝΔ κ Σαλμάς. Μετά τη συνάντηση με το Διοικητή προέβη σε δηλώσεις σχετικά με την κατάσταση του νοσοκομείου, τα ποσοστά θνητότητας της ΜΕΘ COVID αλλά και της κλινικής COVID. Μεταξύ άλλων αφού δήλωσε υποκριτικά ότι «σέβομαι και εκτιμώ την προσπάθεια του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού» κατέληξε ότι «τα αποτελέσματα δεν ήταν ικανοποιητικά, δεν ήταν υπέρ του κόσμου αλλά εναντίον του κόσμου» !!!

Δηλαδή ο κ Σαλμάς 14 μήνες μετά από την έναρξη της πανδημίας επισκέφθηκε το νοσοκομείο και επιχείρησε να στοχοποιήσει για τη θνησιμότητα, τους ιατρούς και το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό. Αυτούς που από την πρώτη στιγμή ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή, δίνοντας καθημερινά και νυχθημερόν τη μάχη δίπλα στους ασθενείς, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή. Να του θυμήσουμε ότι ήταν δεκάδες οι νοσηλευτές που νόσησαν όπως επίσης και σχεδόν οι μισοί ιατροί της κλινικής COVID, ένας εκ των οποίων νοσηλεύθηκε στη ΜΕΘ για πάνω από ένα μήνα, ευτυχώς με αίσιο τέλος και έχει επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Επιχείρησε έτσι να  συγκαλύψει τις δικές τους εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας και τα μέτρα ενίσχυσης που ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ για το ΓΝ Αγρινίου, δηλώνοντας ουσιαστικά άγνοια και έκπληξη!! 

Δεν πρόκειται να τους επιτρέψουμε να μετακυλήσουν τις δικές τους ευθύνες στους υγειονομικούς τη στιγμή που:

Για πάνω από ένα χρόνο σε όλους τους τόνους, σε όλες τις κατευθύνσεις και σε όλους τους αρμόδιους αναδείξαμε τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ότι πρέπει να εξασφαλιστεί όλο το αναγκαίο προσωπικό και να υπάρξει πλήρης διαχωρισμός του προσωπικού που θα απασχολείται στην κλινική COVID από τα άλλα τμήματα.(Παθολογική, ΤΕΠ)

Όταν σε μια νύχτα ορίστηκε το ΓΝ Αγρινίου σε νοσοκομείο αναφοράς COVID χωρίς να πληροί τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις στελέχωσης, χωρίς να διαθέτει καν το ίδιο μοριακό αναλυτή για τουλάχιστον 10 μήνες με ότι συνέπειες είχε αυτό στην καθυστέρηση των αποτελεσμάτων, στη διασπορά στην παθολογική κλινική πέρισυ κλπ

Όταν είχε ζητηθεί ήδη από το πρώτο κύμα της πανδημίας να προκηρυχθούν και να προσληφθούν άμεσα 4 παθολόγοι και 2 πνευμονολόγοι για την κλινική COVID για την αντιμετώπιση της πανδημίας και δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΑ

Όταν μέσα από συνεχείς αναφορές των ιατρών, παρεμβάσεις, ενημερώσεις, ανακοινώσεις προς όλους τους αρμόδιους τονίζαμε και επισημαίναμε ότι δε μπορεί ένας εφημερεύων ειδικευμένος παθολόγος να καλύψει ταυτόχρονα τις ανάγκες της κλινικής COVID, της Παθολογικής κλινικής, του ΤΕΠ COVID και του Παθολογικού ΤΕΠ και μας αγνοούσαν επιδεικτικά…… και ο κατάλογος των αιτημάτων είναι μακρύς!!

Κυβέρνηση, Υπουργειο, 6η ΥΠΕ, Διοίκηση ΓΝ Αγρινίου γνώριζαν καθημερινά για την πληρότητα της κλινικής, τη θνησιμότητα, την υποστελέχωση και τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύει το υγειονομικό προσωπικό και αγνοούσαν τα αιτήματά μας, τις επισημάνσεις μας!!

Όλα τα παραπάνω και άλλα τόσα τα θέσαμε εκ νέου στην έκτακτη σύσκεψη που έγινε στις 9 Μάη στο νοσοκομείο με την παρουσία του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και του Διοικητή του Νοσοκομείου, τονίζοντας άμεσα ότι πρέπει να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις πλήρους στελέχωσης της κλινικής COVID, με πλήρη διαχωρισμό από τα άλλα τμήματα, προτείναμε συγκεκριμένα να προκηρύξουν  με κατεπείγουσες διαδικασίες τις 2 μόνιμες θέσεις επιμελητων β παθολόγων (1 στο ΤΕΠ, 1 στην κλινική), δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΑ!

ΩΣ ΕΔΩ!!! ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, 6Η ΥΠΕ, ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ!!ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ. ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΑ ΘΥΜΑΤΑ

Οι ιατροί, οι νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό θα συνεχίσουμε στην πρώτη γραμμή, με αυταπάρνηση να δίνουμε τη μάχη στο πλάι των ασθενών μας όπως το κάναμε 14 μήνες τώρα, αλλά και πριν την πανδημία. Θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα προβλήματα και τις ελλείψεις. Πίσω από τις μάσκες έχουμε φωνή η οποία πρέπει να ακουστεί και θα ακουστεί.

Εισαγγελική έρευνα για τα πολύ υψηλά ποσοστά θνητότητας στη ΜΕΘ Αγρινίου

Εισαγγελική έρευνα σχετικά με τα πολύ υψηλά ποσοστά θνητότητας στη ΜΕΘ κορονοϊού του νοσοκομείου Αγρινίου παραγγέλθηκε από τον εισαγγελέα Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδος, Ευριπίδη Νικολάου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το karvasaras.gr, με εισαγγελική παραγγελία προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, ζητήθηκε να ερευνηθεί άμεσα η υπόθεση της υψηλής θνητότητας στη ΜΕΘ κορονοϊού του νοσοκομείου Αγρινίου με εποπτεία εισαγγελικού λειτουργού, σε επίπεδο διοικητικών και νοσοκομειακών παραγόντων, αλλά και ιατρών, ώστε να διαπιστωθεί αν ευσταθούν τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας περί θνητότητας που μπορεί να αγγίζει ακόμη και το 100%.

Αυτό σημαίνει ότι θα ερευνηθεί αν έχουν υπάρξει παραλείψεις από τους εμπλεκομένους στο νοσοκομείο Αγρινίου ή ακόμη και από συγγενείς των θανόντων και αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη, που έρχεται μετά τον σάλο που προκλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες με τις ανακοινώσεις της 6ης ΥΠΕ και της διοίκησης του νοσοκομείου Αγρινίου, αλλά και της παραίτησης του διοικητή, Ανδρέα Τσώλη.

Σχετικά άρθρα