ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΗΜΑ

⌈λΟCAL ΝΕΑ⌋ ∴ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

Ενημέρωση δημοτών Ναυπακτίας για την ένταξη στη δράση «Καθολική Τηλεοπτική Κάλυψη» των περιοχών που δεν λαμβάνουν το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα.

Κατ’ εφαρμογή του ΦΕΚ 5022/12.11.2018, παρακαλείστε όπως αναρτήσετε σε εμφανή σημείο και να ενημερώστε τους δημότες σας την επισυναπτόμενη ανακοίνωση με την οποία καλούνται οι μόνιμοι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητάς σας να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα για τη δωρεάν χορήγηση εξοπλισμού για τη λήψη των τηλεοπτικών σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (Digea&EPT). 

Ο Δήμος Ναυπακτίας δεν φέρει ευθύνη για τυχόν αλλαγές ή ματαιώσεις που είθε προκύψουν στην υλοποίηση του έργου ή στην επιλογή των δικαιούχων από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Η κατάθεση των αιτήσεων – δικαιολογητικών από τους δημότες θα γίνεται στα κατά τόπους ΚΕΠ.

Με βάση τη σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων οι επιλογές που έχουν οι μόνιμοι κάτοικοι για να λαμβάνουν τους τηλεοπτικούς σταθμούς της DIGEA&EPT έχουν να δηλώσουν ΔΥΟ επιλογές με σειρά προτεραιότητας, δηλαδή αν δεν υλοποιηθεί η πρώτη επιλογή, να ισχύσει η δεύτερη:

ΕΠΙΛΟΓΗ DIGEA
Η τοποθέτηση αναμεταδότη από την DIGEA για χρονική διάρκεια
8 έτη.
Τα κανάλια που θα εκπέμπουν είναι τα alpha, ant1, open, star, Σκάϊ, Μακεδονία, ΕΡΤ και τα ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ, (lepanto, ionian, superb, achaia, λύχνος, κτλ).
Προϋπόθεση: οι κάτοικοι της κοινότητας πρέπει να συμφωνήσουν στη λύση αυτή και στην Υπεύθυνη Δήλωση το κάθε νοικοκυριό να δηλώσει την DIGEAως πρώτη (1η) επιλογή, ώστε το ποσό να επαρκέσει για τους ψηφιακούς αναμεταδότες της Digea. (Υπολογίζεται ότι απαιτούνται πάνω από 100 δηλώσεις).
Η τοποθέτηση ή μη του αναμεταδότη θα εξεταστεί από τον πάροχο Digea κατά περίπτωση.

Παράρτημα Ι (Οδηγίες)
YD V

ΕΠΙΛΟΓΗ COSMOTE
Το κάθε νοικοκυριό να λάβει δωρεάν δορυφορικό εξοπλισμό της Cosmoteμόνο
για 2 έτη, με τον οποίο:
1. Τα κανάλια που θα λαμβάνει θα είναι τα ALPHA, ANT1, OPEN, STAR, ΣΚΑΪ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΕΡΤ & κάποια περιφερειακά από την υπόλοιπη Ελλάδα (Action 24, Αιγαίο TV, a.Epsilon, Atlas TV, Βεργίνα TV, CRETA TV, Star Κεντρικής Ελλάδας, ΕΝΑ Channel, EXTRA CHANNEL, 4Ε, Κρήτη Νέα Τηλεόραση, Κρήτη TV, CosmoteHistory).
2. Τα τοπικά κανάλια της Δυτικής Ελλάδας lepanto, ionian, superb, achaia, λύχνος, κτλ ΔΕΝ θα τα λαμβάνουν.
3. Ο εξοπλισμός θα επαρκεί μόνο για μια τηλεόραση.
4. Μετά τα ΔΥΟ έτη δεν έχει διευκρινιστεί τι θα γίνει, θα δοθεί παράταση στο πρόγραμμα ή θα υπάρξει χρέωση του κάθε νοικοκυριού από την Cosmote;

Σημείωση:

Ο Δήμος ενημερώνει για τα τωρινά ισχύοντα και όπου μπορεί θα βοηθήσει, αλλά δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την υλοποίηση του έργου αυτού, καθότι είναι ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων.

Σχετικά άρθρα