LOCAL · FOOD

2 απίθανοι ουζομεζέδες για την Καθαρά Δευτέρα

Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο από θαλασσινούς μεζέδες με ούζο για την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας, όταν μαζευόμαστε με οικογένεια και φίλους; Εμείς είμαστε έτοιμοι να δοκιμάσουμε τους πιο νόστιμους μεζέδες.

Γι αυτό σας προτείνουμε αλλά και σας προετοιμάζουμε από νωρί για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας με δύο υπέροχες συνταγές που ”αλιεύσαμε” στο olivemagazine.gr και τα πιο φρέσκα θαλασσινά από τους πάγκους του αγαπημένου μας ιχθυοπωλείου στην πόλη.

Με ένα τηλεφώνημα στον ΄΄Γρίπο΄΄ έχουμε ό,τι επιθυμούμε, φρέσκο και καθαρισμένο στην πόρτα μας.


↬διαβάστε τις συνταγές:

Μύδια σαγανάκι με μουστάρδα και φέτα

Ένας εξαιρετικός μεζές για να συνοδέψετε ούζο ή λευκό κρασί.

[Υλικά]

  • 500γρ. μύδια χωρίς το κέλυφος
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά κόκκινη, σε κυβάκια
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι φέτα, σε χοντρά κομμάτια

[Διαδικασία]

  1. Μέσα σε βαθύ τηγάνι σοτάρετε το σκόρδο και την πιπεριά με το ελαιόλαδο και, όταν μαλακώσει, σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε τα μύδια. Μετά από 2 λεπτά προσθέτετε τη μουστάρδα και ανακατεύετε.
  2. Όταν δέσει η σάλτσα της μουστάρδας ρίχνετε τη φέτα και το μαϊντανό εκτός φωτιάς. Προσοχή, όχι αλάτι. Σερβίρετε τα μύδια με ψημένες φέτες χωριάτικου ψωμιού.

Γαρίδες τηγανητές με ουζάτο κουρκούτι μπίρας

Mε κουρκούτι από άρωμα ούζου, που ετοιμάζετε εύκολα και γρήγορα


Το κουρκούτι με άρωμα ούζου θα κάνει αυτές τις γαρίδες το πιο ταιριαστό μεζεδάκι για να συνοδεύσετε το ούζο σας.

[Υλικά]

  • 750γρ. γαρίδες χωρίς κέλυφος, με ουρά
  • 1¾ φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κουτ. σούπας ούζο
  • 1 φλιτζάνι μπίρα περίπου
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • λάδι για το τηγάνισμα

[Διαδικασία]

  1. Πλένετε και σκουπίζετε τις γαρίδες με χαρτί κουζίνας.
  2. Σε μέτριο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι, το ούζο και αρκετή μπίρα για να γίνει ένας πηχτός χυλός.
  3. Βουτάτε μία μία τις γαρίδες στο χυλό κρατώντας τες από την ουρά και τις τηγανίζετε σε βαθύ τηγάνι με μπόλικο καυτό λάδι για 3-4 λεπτά, γυρίζοντάς τες για να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  4. Σερβίρετε τις γαρίδες με διάφορες έτοιμες σάλτσες του εμπορίου, όπως πικάντικη, γλυκόξινη, με μουστάρδα, κ.λπ..

[Το ψαράδικο δέχεται ήδη τηλεφωνικά παραγγελίες [26340.28830] και θα είναι ανοικτό ανήμερα Καθαράς Δευτέρας από τις 7:οο το πρωί έως το μεσημέρι.]

Σχετικά άρθρα