ΠΟΛΗ

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΟΠΑΠ ΓΙΑ ΤΟ 2020

Το πρώτο φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ για το 2020 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Πάτρα, την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου. Ήταν η πρώτη μεγάλη γιορτή αθλητισμού η οποία, εκτός από ποδοσφαιρικές, φιλοξένησε για πρώτη φορά και ερασιτεχνικές ακαδημίες καλαθοσφαίρισης, εντάσσοντας στο πρόγραμμά της πλήθος από μπασκετικές δραστηριότητες.

Το Παμπελοποννησιακό Εθνικό Στάδιο Πατρών υποδέχθηκε συνολικά 1.500 παιδιά και 2.000 γονείς/κηδεμόνες από 21 ακαδημίες μπάσκετ και ποδοσφαίρου από την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου, οι οποίες υποστηρίζονται από το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ.

Δυναμικό παρόν και από την Ακαδημία του ΠΑΣ Ναυπάκτου καθώς συμμετείχε με 80 αθλητές της που καθοδηγούνταν από τους προπονητές του Συλλόγου, μέλη της Διοίκησης και γονείς των αθλητών οι οποίοι ανέλαβαν ρόλο αρχηγού στα 7 group που σχηματίστηκαν. Ταυτόχρονα πολλοί γονείς των αθλητών μας παρευρέθηκαν στις κερκίδες του Παμπελοποννησιακού Σταδίου και απόλαυσαν τη συμμετοχή των παιδιών τους.

Οι μικροί αθλητές έμαθαν, μεταξύ άλλων, τις βασικές αρχές του μπάσκετ και συμμετείχαν σε διαγωνισμούς δεξιοτήτων.

Παράλληλα συμμετείχαν σε αγώνες ποδοσφαίρου χωρίς σκορ και βαθμολογία, εξασκήθηκαν σε χόκεϊ, ράγκμπι, dodgeball και ασκήσεις αυτοάμυνας. Γνώρισαν παραολυμπιακά αθλήματα και επιδόθηκαν σε μία σειρά από αθλήματα με αμαξίδιο όπως το μπάσκετ, το τένις και οι ρίψεις. Παράλληλα, οι γονείς/κηδεμόνες των παιδιών συμμετείχαν σε σεμινάριο για θέματα διατροφής και ψυχολογίας από την εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα του προγράμματος Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ.

Οι μικροί αθλητές είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τους παραολυμπιονίκες Γιώργο Λαζαρίδη και Γιώργο Χρονόπουλο.

Κοντά στα παιδιά βρέθηκαν διακεκριμένοι αθλητές, όπως οι πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές Κριστόφ Βαζέχα και Γιόζεφ Βάντζικ, o πρώην ποδοσφαιριστής Δημήτρης Αργυρόπουλος, η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο beach volley Βάσω Καραντάσιου, ο παραολυμπιονίκης της αντισφαίρισης Γιώργος Λαζαρίδης και o παραολυμπιονίκης του στίβου Γιώργος Χρονόπουλος.

Aξίζει να σημειωθεί ότι οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ υποστηρίζουν 128 ερασιτεχνικά σωματεία ποδοσφαίρου και 50 ακαδημίες μπάσκετ από όλη την Ελλάδα μεταξύ των οποίων και την Ακαδημία του ΠΑΣ Ναυπάκτου, στα οποία συμμετέχουν αθλητές και αθλήτριες ηλικίας 7 έως 12 ετών.

Στο πλαίσιο της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου θα πραγματοποιηθούν ακόμη τρία φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ. Η επόμενη διοργάνωση, τον Μάρτιο, θα φιλοξενηθεί στα Σπάτα, τον Απρίλιο θα πραγματοποιηθεί φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη και τον Μάιο στην Καλλιθέα.

Όλες οι πληροφορίες για το πρόγραμμα των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ στην ιστοσελίδα www.opapcsr.gr

Σχετικά άρθρα