ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ

Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών – Καλεί σε κινητοποιήσεις με αυτοκινητοπομπές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Λάρισα

Σε κινητοποιήσεις για το δικαίωμα των μαθητών στη δωρεάνολόπλευρη μόρφωση, για την Τέχνη και τον Πολιτισμό, καλεί το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας την Κυριακή 18 Απρίλη στις 12 το μεσημέρι, με αυτοκινητοπομπή στους δρόμους μεγάλων πόλεων της χώρας.

Από παλαιότερη κινητοποίηση

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων στηρίζει ολόπλευρα τον αγώνα του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών και της Ένωσης Εικαστικών Πάτρας για το δικαίωμα των μαθητών στην δωρεάν μάθηση, για την τέχνη.

Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα και με αίσθημα ευθύνης της ιδιότητας του ως φορέας καλλιτεχνικών σπουδών μέσω της πολύχρονης λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, του Εικαστικού Εργαστηρίου του και του Χορευτικού του Δήμου Πατρέων στηρίζει των αγώνα για το δικαίωμα όλων των μαθητών στην αισθητική αγωγή και την καλλιτεχνική παιδεία, για μαθήματα τέχνης σε όλες τις τάξεις και σε όλα τα σχολεία, για διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών και μονιμοποίηση των αναπληρωτών. 

Η κατάργηση των εικαστικών και άλλων μαθημάτων, όπως η μουσική και η κοινωνιολογία, από το πρόγραμμα του Λυκείου καθώς που πρόσφατα προχώρησε η Κυβέρνηση ταυτόχρονα με την ψήφιση νόμων που υποβαθμίζουν τη Δημόσια Παιδεία, βάζουν στο στόχαστρο τη σταδιακή υποβάθμιση της αισθητικής αγωγής στα σχολεία. 

Σε κινητοποιήσεις καλεί το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας την Κυριακή 18 Απρίλη στις 12 το μεσημέρι, με αυτοκινητοπομπή στους δρόμους μεγάλων πόλεων της χώρας.

Όπως προσφάτως η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, με αφορμή την επιστολή του υφυπουργού Πολιτισμού Νίκου Γιατρομανωλάκη με θέμα την επαναλειτουργία των δομών καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, σε δήλωσή της τόνισε πως

«τίποτα δε μπορεί να υποκαταστήσει την δια ζώσης καλλιτεχνική εκπαίδευση. Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο οφείλει να προχωρήσει άμεσα στη στήριξη όλων των φορέων καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και την δημιουργία μιας δημόσιας και δωρεάν καλλιτεχνικής παιδείας χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις»

Την Κυριακή 18 Απριλίου έχει η Ένωση Εικαστικών Πάτρας και το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών έχουν προγραμματίσει κινητοποίηση με αυτοκινητοπομπή.

•Η εκκίνηση των οχημάτων θα γίνει στις 11.00 το πρωί από το Δημοτικό Πάρκινγκ της οδού Παπαφλέσσα  (απέναντι από τον Άγιο Ανδρέα).

Η αυτοκινητοπομπή θα ακολουθήσει την διαδρομή Ακτή Δυμαίων, Βενιζέλου, Κορίνθου, Μαιζώνος, Γούναρη, Όθωνος Αμαλίας και επιστροφή στο χώρο του πάρκινγκ.

Σχετικά άρθρα