ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥΣ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ.

⌊ΠΑΣΧΑ

Και φέτος όλοι έβαλαν τα δυνατά τους και στόλισαν υπέροχα τους επιτάφιους των ενοριών της Ναυπάκτου.  Φέτος προσκύνησα μαζί με τα ανίψια μου τα οποία πέρασαν τρεις φορές κάτω από κάθε επιτάφιο καθώς όπως λένε οι παλιοί είναι ευλογία και παράδοση.


Ο επιτάφιος του Αγίου Γεωργίου πάντα κάνει τη διαφορά με έντονα χρώματα στα λουλούδια. Είναι ο μόνος που δεν θα συμμετέχει στην μεγάλη πομπή μέχρι το λιμάνι. Η περιφορά του επιτάφιου του Αγίου Γεωργίου γίνεται μέσα και στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού.

Ο επιτάφιος της Αγιάς Παρασκευής κερδίζει τις εντυπώσεις όσων αγαπούν το λιτό διάκοσμο. Οι ενορίτισσες τηρώντας τα έθιμα και τις παραδόσεις αμέσως μετά το πέρας της ακολουθίας των Παθών το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, κάθισαν και στόλισαν στον επιτάφιο έτσι ώστε το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής να είναι έτοιμος να δεχθεί το σώμα του Χριστού κατά την Αποκαθήλωση.

Ο επιτάφιος του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Δημητρίου στολισμένος στις αποχρώσεις του λευκού με πινελιές από μωβ και λιλά χρώματα όπως το επιβάλλει η πένθιμη μέρα.

Σχετικά άρθρα