LOCAL · FOOD

Για το γιορτινό τραπέζι προτιμώ το πιο ψαγμένο κρεοπωλείο της πόλης!

[ The xmas Local Shopper ]

κείμενο / φωτό: Μαρίνα Τσαματσούλη

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 19.ok_.jpg

Αγαπημένη διεύθυνση που δεν αποτελεί πια μυστικό είναι το delicatessen κρεοπωλείο Δούρος Γεύσεις, το μικρό “αδερφάκι” της μεγάλης τοπικής εταιρείας παραγωγής και επεξεργασίας κρεάτων με το όνομα ΔΟΥΡΟΣ.

​Το καλύτερο με το «Δούρος Γεύσεις» είναι ότι με μια βόλτα στην κατάστημα έχουμε προμηθευτεί τα κρεατικά​ μας​,​ ακόμη και ​κρέατα ωρίμανσης, τα πουλερικ​ά μας αλλά και πολλές διαλεχτές πρώτες ύλες. Ο χώρος του θα σας κερδίσει αρχικά με την απίστευτη καθαριότητά του, αλλά και με την υπέροχη χριστουγεννιάτικη βιτρίνα, ενώ θα εκτιμήσετε πολύ και τη μεγάλη ποικιλία των προϊόντων του. 

Πράγματι, σε αυτό το σύγχρονο κρεοπωλείο τα ψώνια είναι απόλαυση. Γυαλιστερή βιτρίνα με ψαγμένα κρεατοσκευάσματα που προετοιμάζονται στο ανοιχτό εργαστήρι, στον πίσω πάγκο του κρεοπωλείου, ράφια με διαλεχτά κρασιά και deli προϊόντα κυρίως ελληνικά αλλά και διεθνή και σε μια άκρη, το ψυγείο με τα κρέατα ξηρής ωρίμανσης.


[Την Χριστουγεννιάτικη βιτρίνα επιμελήθηκε με μεγάλη έμπνευση η Ναυπάκτια Μαρία Λόη. Μου θύμισε delicatessen του εξωτερικού.]

Ξεκίνησα τις αγορές μου παραδοσιακά με μια χιλιοτεσταρισμένη γεύση, δηλαδή τα κοτόπουλα από τη φάρμα Πίνδου, ιδανικά για την κοτόσουπα στο μεσημερινιανό τραπέζι των Χριστουγέννων. Μετά σκέφτηκα πως σ’ ένα εορταστικό γεύμα μια πολύ ιδιαίτερη λιχουδιά είναι τα λουκάνικα. Γι΄ αυτό διάλεξα από τα φρέσκα λουκάνικα παραγωγής τους, τα οποία παρασκευάζονται καθημερινά και είναι ζουμερά, χωρίς προσθήκη συντηρητικών. Χρειάστηκα κι ένα κομμάτι οσομπούκο, σνίτσελ χοιρινό καθώς και μερικά από τα χοιρινά μπριζολάκια που ξεχωρίζω για την εξαιρετική τους αρωματική μαρινάδα και τέλος ζήτησα σιτεμένες μπριζόλες rib eye με κόκκαλο. Εξαιρετική επιλογή για εκλεκτή γεύση!


Εδώ, ξέρεις πως θα βρεις σπεσιαλιτέ δικής τους παρασκευής με μαρινάδες φτιαγμένες in house, τορτίγιες με κοτόπουλο, λουκάνικο, μπριζολάκια, παϊδάκια, σνίτσελ από εκλεκτό χοιρινό και φυσικά χειροποίητο σουβλάκι.



Στο “Δούρος Γεύσεις” με γνώση και συνείδηση σιτεύουν κάποια επιλεγμένα, παχιά κομμάτια κρέατος, σε ψυγείο ξηρής ωρίμανσης. Για εκλεκτή γεύση ζητήστε σπαλομπριζόλα dry aged.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 265084006_641188390245694_3523554654423156511_n.jpg

Με τα χρόνια έχουν προσθέσει και πολλά τυριά και αλλαντικά, εισαγωγής και ελληνικά, κρασί, μπαχαρικά, είδη ντελικατέσσεν. Τίποτα δεν λείπει από την βιτρίνα τους.


Με τα χρόνια έχουν προσθέσει και πολλά τυριά και αλλαντικά, εισαγωγής και ελληνικά, κρασί, μπαχαρικά, είδη ντελικατέσσεν. Τίποτα δεν λείπει από την βιτρίνα τους. Ξεχώριζω από τα τυριά τους τη ρουστίκ πρόβεια γραβιέρα Αμφιλοχίας, το κεφαλοτύρι Καράλης. Επίσης δοκίμασα και μου άρεσαν πολύ: η γραβιέρα Νάξου, ωριμασμένη σε κελάρι στην Απείρανθο, τα φασόλια Πρεσπών και ο διάσημος παστουρμάς ΜΙΡΑΝ.

Χάρηκα που είδα κι άλλα, εγγυημένα καλά προϊόντα, όπως η καυτερή σάλτσα Cottage delight με πράσινο τσίλι, ο ημίγλυκος οίνος Ορφανού, τα βιολογικά ζυμαρικά και κάμποσα ακόμα νοστιμότατα καλούδια.

Γέμισα το καλάθι μου και σκέφτηκα πως ό,τι άλλο χρειαστώ για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με ένα τηλεφώνημα θα το έχω μέσα σε λίγα λεπτά έξω από την πόρτα μου.


[40 χρόνια Δούρος meat & delicatessen]

  • Με ένα τηλεφώνημα στο 26340.20069 η παραγγελία έρχεται στην πόρτα σας.
  • [Πλατεία Πια, Κεφαλόβρυσο Ναυπάκτου].

/////////////////////////////////////////////////

Σχετικά άρθρα