ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ

Γνωρίζετε το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στην Ηλεία;

Στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας εκτίθενται 300 περίπου αξιόπιστα και λειτουργικά ομοιώματα εφευρέσεων των αρχαίων Ελλήνων μετά από 25χρονη έρευνα, μελέτη και κατασκευή του Κώστα Κοτσανά.


Η έκθεση του μουσείου αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας ξαναζωντανεύει 300 περίπου εξαιρετικές εφευρέσεις του αρχαιοελληνικού τεχνολογικού θαύματος (από το ρομπότ – υπηρέτρια του Φίλωνος μέχρι τον κινηματογράφο του Ήρωνος και από το αυτόματο ωρολόγιο του Κτησιβίου μέχρι τον αναλογικό υπολογιστή των Αντικυθήρων) που καλύπτουν την περίοδο από το 2000 π.Χ. μέχρι το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου κατόπιν 25χρονης έρευνας και μελέτης του Κώστα Κοτσανά.

Η αξεπέραστη προσφορά των αρχαίων Ελλήνων στους τομείς της Φιλοσοφίας και των Καλών Τεχνών είναι πασίγνωστη και δεν αμφισβητείται από κανένα. Το ίδιο γνωστή είναι και η προσφορά τους στο χώρο των αρχαίων Επιστημών. Όμως η Τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων είναι σχετικά άγνωστη όπως και οι απίστευτες επιδόσεις τους στον τομέα αυτό.

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΑΞΙΝΟΜΗΜΕΝΗ ΣΕ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΡΟΛΟΓΙΑ, ΤΑ «ΜΑΓΙΚΑ» ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΡΟΜΠΟΤ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΟΙ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΗΔΗ, ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΣΟΦΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ.

Πρόκειται για την εγκυρότερη και την πληρέστερη έκθεση του είδους της παγκοσμίως. Όλα τα εκθέματα και το υποστηρικτικό τους υλικό έχουν δημιουργηθεί από τον ίδιο χωρίς καμιά επιχορήγηση από οποιοδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα.

▶•Το μουσείο βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της κεντρικής πλατείας του Κατάκολου, απέναντι από το σιδηροδρομικό σταθμό και λειτουργεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πύργου. E-mail: kkotsanas@hotmail.com Επίσημη Ιστοσελίδα: www.kotsanas.com

Σχετικά άρθρα