ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ

Η αναγκαιότητα κατασκευής της Διαγώνιας οδού

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου την Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021 πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη έπειτα από πρόσκληση του Βουλευτή Φωκίδας Ιωάννη Μπούγα με θέμα την κατασκευή της Διαγώνιας Οδού που θα ενώνει τη Φθιώτιδα με την Αιτωλοακαρνανία.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν αιρετοί και εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων των Νομών Φθιώτιδας, Φωκίδας, Αιτωλοακαρνανίας και Αχαίας, ενώ τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Βασίλης Σπυρόπουλος.

Όλοι οι συνομιλητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του κ. Μπούγα τόνισαν την αναγκαιότητα του έργου που θα προσφέρει η σύνδεση του ανατολικού με το δυτικό άξονα της χώρας καθώς και με την Πελοπόννησο. Αναφέρθηκαν δε τα τεράστια οικονομικά οφέλη που θα αποκομίσουν οι περιοχές των οποίων θα διέρχεται ο νέος οδικός άξονας στον τομέα του Εμπορίου και του Τουρισμού.

Με την καθολική αυτή ταύτιση των απόψεων των συμμετεχόντων φορέων, συμφωνήθηκε η από κοινού άσκηση έντονης πίεσης, με έκδοση αποφάσεων των συμβουλίων τους, για τη διεκδίκηση του έργου .

Σχετικά άρθρα