ΤΗΕ LOCAL • AGENDA

H ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ArtWalk 5

Η πρώτη τοιχογραφία του 5ου Διεθνούς Street Art Festival Πάτρας | ArtWalk 5 είναι αφιερωμένη στα εκατοστά γενέθλια της Μελίνας Μερκούρη

Η τοιχογραφία η οποία εγκαινιάζει  την έναρξη του 5ου Διεθνούς Street Art Festival Πάτρας | ArtWalk 5 ολοκληρώθηκε και, είναι αφιερωμένη στα εκατοστά γενέθλια της Μελίνας Μερκούρης, σε μία Ελληνίδα σύμβολο με μεγάλο έργο στον τομέα του πολιτισμού της χώρας. Να σημειώσουμε πως το 2020 αποτελεί έτος αφιερωμένο στη Μελίνα Μερκούρη από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Το έργο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αρχιεπισκόπου Κυρίλλου και Θεμιστοκλέους, στην Πάτρα και ήδη πολλά ΜΜΕ εθνικής εμβέλειας ανέδειξαν το θέμα με αφιερώματα και ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η ξεχωριστή αυτή τοιχογραφία χαρακτηρίζεται από έντονους συμβολισμούς, ιστορικότητα, αλλά και «κρυφά σημεία», ενώ είναι έργο ομαδικής εργασίας από την Art in Progress, υπό την εικαστική καθοδήγηση και ζωγραφική εκτέλεση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ArtWalk, Κλεομένη Κωστόπουλου (KLE).

Στην συνέχεια του Φεστιβάλ θα ακολουθήσουν ακόμη 10 τοιχογραφίες διεθνών καλλιτεχνών – προσκεκλημένων του Φεστιβάλ.

Τo ArtWalk 5 τελεί υπό τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη θερμή βοήθεια των χρυσών χορηγών Χρυσανθόπουλος Α.Ε. (πατρινή εταιρεία ανυψωτικών μηχανημάτων) και VECHRO (ελληνική βιομηχανία χρωμάτων) και του μεγάλου χορηγού Coffeebrands (πατρινή αλυσίδα καφέ).

Με πληροφορίες από το elculture.gr

Σχετικά άρθρα