LOCAL · FOOD

Η Σούπα της Τετάρτης: μύδια με καρότα

[Στο καλάθι των #λοcals, μύδια από τον ‘Γρίπο’]

•κείμενο : Μαρίνα Τσαματσούλη /

Ενα νόστιμο πρώτο πιάτο με βάση τα λαχανικά και τα μύδια. Τα μύδια φρέσκα φρέσκα τα πήραμε πρωί-πρωί από το ιχθυοπωλείο ο “γρίπος” στην Νότη Μπότσαρη, Ναυπάκτου. Εσείς, αν θέλετε, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 26340.28830, έχετε την δυνατότητα να παραγγείλετε τα αγαπημένα σας μύδια και αποφλοιωμένα.

Δείτε βήμα βήμα την συνταγή:

[υλικά]

[εκτέλεση]

  1. Κόβουμε δύο καρότα σε κύβους, τα αλατοπιπερώνουμε σε ένα τηγάνι με ένα κομμάτι βούτυρο, μια πρέζα αλάτι και ένα ζάχαρη, τα μαγειρεύουμε al dente και τα κρατάμε στην άκρη. Κόβουμε τα άλλα καρότα σε φέτες, αλατοπιπερώνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο, μια πρέζα αλάτι και μια πρέζα ζάχαρη.

2. Ρίχνουμε το ζωμό πάνω από τα καρότα, τα μαγειρευούμε για 20 λεπτά και στη συνέχεια τα ανακατεύουμε έως ότου γίνουν κρέμα.

3. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το κρασί, προσθέτουμε το σκόρδο και τα μύδια, βάζουμε στη φωτιά και όταν είναι έτοιμα αφαιρούμε το εσωτερικό τους. Ζεσταίνουμε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά, την ρίχνουμε σε μεμονωμένα μπολ, προσθέτουμε τα καρότα και τα μύδια σε κύπελλα. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

↘[για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον Γρίπο εδώ]

Σχετικά άρθρα