ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ

Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ [GO WEST] ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΕ ΔΥΝΑΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

⌊GO WEST •GO NAFPAKTIA⌋ 

Αρχιτεκτονική, ιστορία, πολιτισμός και γεύσεις στην Εβδομάδα Τουρισμού που διοργανώνει η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ″Προβάλλω τη Ναυπακτία″

 

Η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ″Προβάλλω τη Ναυπακτία″ συνεχίζοντας τις στοχευμένες δράσεις της για την προώθηση της περιοχής μας στην παγκόσμια τουριστική αγορά διοργανώνει την Εβδομάδα Τουρισμού που ξεκινάει σήμερα 27 Μαρτίου και ολοκληρώνεται στις 2 Απριλίου.

Κύριος στόχος της Εβδομάδας Τουρισμού είναι η προώθηση της ευρύτερης περιοχής ως ιδανικός προορισμός, κυρίως για εναλλακτικές διακοπές κι αυτό γιατί η ευρύτερη περιοχή από το Μεσολόγγι μέχρι και την παραλιακή Φωκίδα, διαθέτει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και μπορεί να προσελκύσει συνειδητοποιημένους ταξιδιώτες με υψηλά budget κατανάλωσης, που αναζητούν συγκεκριμένες εμπειρίες.

Οι κυριότερες δράσεις που θα περιλαμβάνει η Εβδομάδα Τουρισμού είναι: 

Ταξίδι Γνωριμίας (FamTrip) επιλεγμένων tour operator γραφείων του εξωτερικού, που έχουν επιλεγεί βάσει των ιδιαίτερου χαρακτήρα τους, ώστε να ταιριάζουν με τα πλεονεκτήματα που διαθέτει η περιοχή μας.
Ταξίδι Γνωριμίας (FamTrip) καταξιωμένων bloggers που και επιλεγμένων δημοσιογράφων (presstrip) με σκοπό να προωθήσουν την περιοχή μέσα από τις δημοσιεύσεις τους.
Workshops και διαλέξεις σε θέματα που αφορούν τον τουρισμό της περιοχής.

Την πρώτη μέρα του FamTrip οι επισκέπτες θα συναντήσουν στον Κήπο Των Ηρώων τον υπέροχο ξεναγό του για να γνωρίσουν πτυχές της εποχής της επανάστασης που ίσως δεν ήξεραν μέχρι τώρα. Στη συνέχεια θα μεταφερθούν στη Λιμνοθάλασσα και με βαρκάδα θα φτάσουν στο νησί του Άγιου Σώστη -ένα νησάκι όπου διατηρείται ο φάρος όπου ήταν το παλιό λιμάνι του Μεσολογγίου. Θα προσεγγίσουν τα παραδοσιακά σπίτια των ψαράδων, τις πελάδες όπου θα ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας της Λιμνοθάλασσας καθώς και την παραγωγική διαδικασία του αυγοτάραχου και θα γευματίσουν ένα τελείως διαφορετικό Fish Menu πάνω στο νερό. Φυσικά η επόμενη μέρα περιλαμβάνει επίσκεψη στο κάστρο και στο Λιμάνι της Ναυπάκτου κι αμέσως μετά αναχώρηση για τα Τριζόνια, το πανέμορφο νησάκι κοντά στη Ναύπακτο, όπου η πρόσβαση γίνεται με καϊκάκια. Η τρίτη μέρα περιλαμβάνει επιβίβαση σε jeep για offroad διαδρομή σε δασικούς δρόμους της Άνω Χώρας. Περίπατο σε σηματοδοτημένο μονοπάτι στο καστανόδασος, γεύμα με παραδοσιακές συνταγές μαγειρεμένες σε ξυλόφουρνο και επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο της περιοχής. Οι προσκεκλημένοι, που εκπροσωπούν πολύ γνωστά πρακτορεία και travel blogs θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να περιηγηθούν στις ξενοδοχειακές μονάδες της Ναυπάκτου και να συναντηθούν με τους επαγγελματίες του χώρου.

Ωστόσο οι διοργανωτές του ″ Προβάλλω τη Ναυπακτία″ δίνουν μεγάλη σημασία στην τρίτη ημέρα και στα Workshops με διαλέξεις σε θέματα που αφορούν τον τουρισμό της περιοχής, καλώντας σε αυτόν τον ανοιχτό διάλογο τον επιχειρηματικό κόσμο, τους υποψήφιους εκπροσώπους  της νέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλους τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό φορείς, ελπίζοντας σε έναν εποικοδομητικό διάλογο όπου μέσα από την ανταλλαγή εμπειριών και ιδεών θα προκύψει μία νέα βάση για την τουριστική προώθηση της περιοχής μας. 

Έτσι θα ολοκληρωθεί αυτό το νέο εγχείρημα με την σκέψη η Εβδομάδα Τουρισμού να καθιερωθεί ως το ετήσιο ραντεβού για τον τουρισμό, συμβάλλοντας στην εξωστρέφεια και στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος που διαθέτουμε.

Ινφο•

Η διοργάνωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπακτίας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και είναι υπό την αιγίδα του ΕΟΤ. Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή είναι το τουριστικό πρακτορείο Discover Messolonghi που σε συνεργασία με τον Δήμο Μεσολογγίου παρουσιάζουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής του Μεσολογγίου⌋

Σχετικά άρθρα