ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ

Κλειστό το λιανεμπόριο σε Αχαΐα – Επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις

Και επισήμως δεν ανοίγει το λιανεμπόριο σε τρεις περιοχές τη Ελλάδας. Η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας.

Ανακοίνωση για την αναστολή επαναλειτουργίας των καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Η Πολιτική Προστασία αναφέρει ότι μετά από έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου στις τρεις αυτές περιοχές έως και τις 12 Απριλίου.

«Σε συνέχεια έκτακτης συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι κορωνοϊού Covid-19 που πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 2 Απριλίου και λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερα ανησυχητική επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζουν οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας, αποφασίζεται η αναστολή επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5 Απριλίου στις τρεις αυτές ΠΕ και έως τη Δευτέρα 12 Απριλίου».

Επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις

Οι διαδημοτικές μετακινήσεις θα είναι ελεύθερες για τα Σαββατοκύριακα, καθώς στην απόφαση της Πολιτικής Προστασίας αναφέρεται μόνο η αναστολή της επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου στις περιοχές αυτές, όπως αναφέρει και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Άλλωστε, όπως διευκρίνισε και ο γ.γ. Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επιτρέπονται οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας - Sputnik Ελλάδα, 1920, 03.04.2021

Για την απόφαση να μην ανοίξουν τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη μίλησε νωρίτερα σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

«Είναι τρεις διαφορετικές περιπτώσεις κάτω από μία ίδια ομπρέλα: αυτή της αυξητικής τάσης των κρουσμάτων» εξήγησε. «Υπάρχουν τοπικά χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα στη Θεσσαλονίκη τα καταστήματα είχαν παραμείνει παραπάνω ανοιχτά» είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ στην Πάτρα υπήρξαν εικόνες συνωστισμού.

Ο αναπληρωτής υπουργός αποκάλυψε επίσης ότι θα μεταβεί στην περιοχή της Πάτρας άμεσα «για να δούμε τι θα κάνουμε».

Σφοδρές οι αντιδράσεις για την αλλαγή στο 90′

Την ίδια ώρα, η απόφαση για αλλαγή στο παρά πέντε εξόργισε τους επιχειρηματίες.Από την πλευρά του, ο εμπορικός σύλλογος Πάτρας εκφράζει απογοήτευση και αγανάκτηση για την απόφαση της επιτροπής να μην ανοίξει το λιανεμπόριο. Μεταξύ άλλων, λέει ότι «νιώθουμε για μια ακόμη φορά το πειραματόζωο» και υπογραμμίζει πως πρόκειται για έναν νομό και μία αγορά που δεν λέει να ξεφύγει από το πολύμηνο lockdown.

Σχετικά άρθρα