ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ 5ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ∴ΠΑΤΡΑ

Ανοίγει τις πόρτες του σήμερα Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, το οποίο φιλοξενείται φέτος για 1η φορά στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, εγκαινιάζοντας το πρωί, την εκπαιδευτική ζώνη, η οποία σημειώνει ήδη μεγάλη ανταπόκριση από τα σχολεία της Πάτρας. Το απόγευμα θα συνεχιστούν οι προβολές για το ευρύ κοινό ενώ στο ενδιάμεσο θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης στις 7.30 μ.μ.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει ένα πανόραμα ελληνικών και ξένων κινηματογραφικών παραγωγών της τελευταίας 2ετίας. Όλες οι προβολές, οι παράλληλες εκδηλώσεις και τα σεμινάρια είναι ελεύθερα για το κοινό.

Φέτος το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στην Ισότητα των Δύο Φύλων, με πλήθος προσκεκλημένων Ελλήνων και ξένων σκηνοθετών μερικοί από τους οποίους θα βρίσκονται στην πόλη της Πάτρας όπως ο Κωνσταντίνος Φόλας, ο Ιταλός Tomas Kunstler, η Ελένη Αλεξανδράκη και ο Τάκης Σακελλαρίου.

Πιο συγκεκριμένα στην Πάτρα, συνολικά τις μέρες που θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ, θα προβληθούν 15 ντοκιμαντέρ στην εκπαιδευτική ζώνη (09:00-12:00), οποία είναι ανοιχτή και για το ευρύ κοινό, και 12 ντοκιμαντέρ στη ζώνη κοινού (18:00-21:00). Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα Αίγλη, στη VESO MARE, στα πλαίσια της συνδιοργάνωσης με το Δήμο Πατρέων και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το πλήρες πρόγραμμα των προβολών μπορείτε να το διαβάσετε εδώ:

www.peloponnisosdocfestival.com

https://www.facebook.com/peloponnisosdocfestival/

 

Σχετικά άρθρα