ΠΟΛΗ

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΠΙΑΤΟ: ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ

⌊ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ⌋ ~

Για το Κυριακάτικο μεσημεριανό εμείς οι #λocals ετοιμάζουμε ένα υπέροχο φθινοπωρινό πιάτο με τον αγαπημένο καρπό της εποχής, το κάστανο.


Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 κιλό μπούτι χοιρινό, κομμένο σε κύβους
  • 500 γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
  • 30 γρ. χοιρινό λίπος ή βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σ. Αλεύρι
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 150 ml ζωμό κρέατος
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σοτάρετε το κρέας στο λίπος ή στο βούτυρο και μόλις πάρει χρώμα προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνετε να ροδίσουν.
  • Τα πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε μέχρι να πιάσει το αλεύρι στο κρέας και να γίνει σχεδόν καστανό.
  • Προσθέτετε το κρασί κι όσο ζεστό ζωμό ή νερό χρειάζεται για να σκεπαστεί το κρέας, και αλατοπιπερώνετε.
  • Σκεπάζετε την κατσαρόλα κι αφήνετε να σιγοβράζουν για 1½ ώρα. Τα τελευταία 40 λεπτά, προσθέτετε τα κάστανα χωρίς να ανακατέψετε.
  • Αν χρειαστεί, κουνάτε την κατσαρόλα ώστε να μη θρυμματιστούν. Το σερβίρετε ζεστό.

Σχετικά άρθρα