νοσοκομείοο-αγρινιου
LOCAL · NEWS

Λήψη μέτρων στο νοσοκομείο Αγρινίου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Τα επιβεβαρυμμένα επιδημιολογικά δεδομένα της διασποράς του COVID-19 στον νομό μας, επιβάλλουν δυστυχώς την αναγκαία και κατεπείγουσα λήψη μέτρων από το Νοσοκομείο Αγρινίου προκειμένω να αντιμετωπιστεί η τυχόν διασπορά της νόσου εντός του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ανδρέα Τσώλη αποφασίστηκε προκειμένω να διασφαλιστεί η υγεία των πολιτών και των εργαζομένων του Νοσοκομείου, εκτάκτως και για όσο χρόνο χρειαστεί έως την επαναφορά στην ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου τα εξής:

1) Αναστολή όλων των τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων που εκτελούνταν ούτως ή άλλως ως σε ποσοστό 20% των προγραμματισμένων. Επιτρέπονται μόνο οι κατεπείγουσες και εξαιρετικά αναγκαίες χειρουργικές επεμβάσεις όπως αυτές χαρακτηρίζονται από τον κανονισμό της λίστας χειρουργείων.

2) Την αναστολή της λειτουργίας των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων όσον αφορά την επίσκεψη των πολιτών για μη επείγοντα περιστατικά. Θα επιτρέπεται μόνο η επανεξέταση των χειρουργημένων περιστατικών, και μόνο με έγγραφη βεβαίωση του θεράποντος Ιατρού κατόπιν συνεννόησης με την γραμματεία των Εξωτερικών Ιατρείων. Καθώς και οι εργαστηριακές εξετάσεις εγκύων και ασθενών υψηλού κίνδυνου.

3) Οι ακτινογραφίες των στρατεύσιμων θα εκτελούνται στο Κέντρο Υγείας Αγρινίου.

4) Περαιτέρω Αναστολή του Επισκεπτηρίου και αυστηρότερος έλεγχος των προσερχόμενων στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ).

5) Όσοι εκ των πολιτών χρειάζονται επειγόντως να υποβληθούν σε RAPID TEST ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ την επίσκεψη στο Νοσοκομείο Αγρινίου, και να απευθύνονται στις δομές του ΕΟΔΥ ή της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας προκειμένω να αποφύγουν τον αυξημένο κίνδυνο λόγω συνωστισμού.

Σχετικά άρθρα