ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ

ΜΕ 4 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

⌈84η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ International Green Week 2019⌋ ∴ ΒΕΡΟΛΙΝΟ 

Με την επίσημη συμμετοχή 4 επιχειρήσεων από τη Ελλάδα, μεταξύ των οποίων μία από τη Μεσσηνία και μία από το Βραχάτι Κορινθίας, ξεκίνησε στο Βερολίνο την Παρασκευή (18/01), για 84η φορά στην ιστορία της, η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Αγροτικών Παραδοσιακών Προϊόντων της Γερμανίας INTERNATIONAL GREEN WEEK.

Πιο συγκεκριμένα οι εταιρίες Armakadi, Bioargos S.A., Goji Spirit και Tsakalakis Cretan Products μετέχουν στο Ελληνικό Ομαδικό Περίπτερο.

Οι ελληνικές εταιρίες θα έχουν την ευκαιρία, πέρα από το να γνωρίσουν και να προωθήσουν στον Γερμανό καταναλωτή παραδοσιακά προϊόντα, να επιδιώξουν εμπορικές συμφωνίες πώλησης των προϊόντων τους και σε εισαγωγείς, διανομείς, εστιατόρια και αλυσίδες βιολογικών προϊόντων.

Σημειώνεται ότι, το καλάθι με τα Ελληνικά τρόφιμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ελαιόλαδο, ελιές και προϊόντα ελιάς, γιαούρτι, γάλα κεφίρ, βιολογικά τρόφιμα, προϊόντα με goji berry, καθώς και κρητικά προϊόντα, όπως μέλι, βότανα και τυρί.

Η International Green Week Berlin πραγματοποιείται από το 1926, αποτελεί τη σημαντικότερη πλατφόρμα στον κόσμο με απευθείας πώληση στο κοινό και αριθμεί 1.715 εκθέτες τροφίμων και αγροτικών προϊόντων από 65 χώρες και περισσότερους από 400.000 επισκέπτες. Στην τελευταία διοργάνωση ο τζίρος των αγορών και παραγγελιών ανήλθε στα 46 εκ. Ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πέραν του ικανοποιητικού όγκου πωλήσεων που σημειώνεται κάθε χρόνο, οι εταιρίες έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με εισαγωγείς, διανομείς, εστιατόρια και αλυσίδες βιολογικών προϊόντων, με σκοπό την επίτευξη συνεργασιών και εμπορικών συμφωνιών.

Στη φετινή INTERNATIONAL GREEN WEEK 2019 η επίσημη ελληνική συμμετοχή  είναι:

  • ΑΡΜΑΚΑΔΙ: ελαιόλαδο, ελιές, προϊόντα ελιάς (Πάτρα) – Hall 6.2a / stand 107

  • BIOAGROS: γιαούρτι, γάλα κεφίρ, βιολογικά τρόφιμα (Κρύα Βρύση Πέλλας) – Hall 6.2a / stand 108

  • GOJI SPIRIT: προϊόντα με goji berry – φρέσκοι χυμοί, σάλτες, chutneys, μαρμελάδες (Βραχάτι Κορινθίας) – Hall 6.2a / stand 108

  • ΤΣΑΚΑΛΑΚΗΣΝΥΒΡΙΤΟΣ: κρητικά προϊόντα, μέλι, βότανα, τυρί (Ηράκλειο Κρήτης) – Hall 6.2b / stand 219

Σχετικά άρθρα