ΤΗΕ LOCAL • AGENDA

Μέγας Ιεροεξεταστής του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι με τη Λυδία Κονιόρδου

Μια παράσταση που προκάλεσε αίσθηση στη φετινή θεατρική Αθήνα, ταξιδεύει από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στη Ναύπακτο, στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα με ελεύθερη είσοδο. Δύο σπουδαία έργα του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, οι Δαιμονισμένοι και ο Μέγας Ιεροεξεταστής, παρουσιάζονται σε μία καινούργια απόδοση από τα ρωσικά, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Χατζή.

Το πρώτο μέρος της παράστασης, ο Μέγας Ιεροεξεταστής, θα παρουσιαστεί στις 7 Δεκεμβρίου, ενώ οι Μεγάλοι Αμαρτωλοί, έργο που συμπληρώνει και επεκτείνει τα ερωτήματα του Ντοστογιέφσκι, στις 8 Δεκεμβρίου.

Ο Μέγας Ιεροεξεταστής είναι ένα από τα γνωστότερα και δυνατότερα αποσπάσματα από τους Αδελφούς Καραμάζοφ, όπου ο Ντοστογιέφσκι εκφράζει τα αγωνιώδη ερωτήματα που τον τυραννούν, πάνω στην ανθρώπινη ελευθερία, την πίστη και τη διαφθορά. Πρόκειται για έναν συγκλονιστικό μονόλογο ενός διεφθαρμένου ανθρώπου της εκκλησίας που συναντά τον ίδιο το Χριστό, μονόλογο που ερμηνεύει μοναδικά η Λυδία Κονιόρδου. Μαζί της επί σκηνής ο μουσικός Ευγένιος Βούλγαρης, που παίζει ζωντανά επί σκηνής γυαλί ταμπούρ, σε έναν διάλογο με το εμβληματικό κείμενο του Ντοστογιέφσκι.  

Συντελεστές παραστάσεων:

Μέγα Ιεροεξεταστής – Διασκευή-Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Χατζής Απόδοση από τα ρωσικά: Βιολέτα Ιωαννίδου, Λυδία Κονιόρδου, Κωνσταντίνος Χατζης – Σκηνική Εγκατάσταση: Λία Ασβεστά – Κωνσταντίνος Χατζής – Βοηθός σκηνοθέτη: Ηλέκτρα Καρτάνου – Κίνηση: Άγγελος Παπαδόπουλος – Γυαλί Ταμπούρ: Ευγένιος Βούλγαρης – Μέγας Ιεροεξεταστής: Λυδία Κονιόρδου

Παπαχαραλάμπειος Αίθουσα Ναυπάκτου – Ώρα έναρξης παραστάσεων: 20:00 – Είσοδος ελεύθερη

Σχετικά άρθρα