ΓΕΥΣΗ

ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΜΕ ΤΕΚΙΛΑ ΚΑΙ LIME

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ~

Αν είσαι #λοcal που σου αρέσει το καυτερό φαγητό και δεν έχεις κανένα πρόβλημα με το αλκοόλ στο πιάτο σου τότε δοκίμασε να φτιάξεις αυτή τη συνταγή και θα την μαγειρεύεις συνέχεια.


Χρειαζόμαστε:

1 κιλό βοδινό μπούτι

1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι σε σκόνη

1 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

1/4 κούπας χυμό λάιμ

120ml τεκίλα

1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

1 καυτερή πιπεριά κομμένη σε φέτες

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα κόλιανδρο


Εκτέλεση:

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πάπρικα, το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι, το χυμό λάιμ, την τεκίλα και το ελαιόλαδο για να ετοιμάσουμε την μαρινάδα μας. Την ρίχνουμε σε μια σακούλα που κλείνει αεροστεγώς, βάζουμε μέσα το κρέας και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 4-6 ώρες!
  • Μια ώρα πριν μαγειρέψουμε το κρέας το βγάζουμε από το ψυγείο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Το ψήνουμε χωρίς λάδι σε καυτό τηγάνι και μόλις ψηθεί από έξω το μεταφέρουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για να ψηθεί καλά κι από μέσα!
  • Κόβουμε το κρέας και σερβίρουμε με στημένο λάιμ από πάνω, σφηνάκι τεκίλα, για γαρνίρισμα κόλιανδρο, καυτερή πιπεριά και απολαμβάνουμε την μπριζόλα μας!

Σχετικά άρθρα