ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ: ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΣΚΟΡΠΙΣΑΝ “ΦΟΛΕΣ” ΞΑΝΑ

Φόλα απείλησε άμεσα τη ζωή ενός δεσποζόμενου σκύλου και ο χρόνος δυστυχώς δεν ήταν με το μέρος του, όταν χτες το πρωί πέθανε μόλις σε 10 λεπτά αφότου την εισέπνευσε κατά τη διάρκεια της βόλτας.

Το περιστατικό σημειώθηκε το τελευταίο 24ωρο όπου διαπιστώθηκε πως στην περιοχή της Παλαιοπαναγιάς [από το Γεφυράκι κάτω από τις νέες Εργατικές Κατοικίες και κατά μήκος του χειμάρρου μέχρι τις Νεροτσουλήθρες] η απειλή της φόλας είναι πλέον πραγματικότητα.

Κι αυτό γιατί κάποιοι –τουλάχιστον- ασυνείδητοι την χρησιμοποιούν ώστε να εξοντώσουν με τον πιο βάρβαρο τρόπο τόσο τα αδέσποτα όσο και τα δεσποζόμενα ζώα. 

Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν αγαπάνε τα ζώα και που μπορούν να αντιδράσουν με έναν τέτοιο ακραίο τρόπο απέναντι σε μια ζωή.

Οι λογαριασμοί στο facebook των φιλόζωων της πόλης έχουν κατακλυστεί με μηνύματα οργής και όλοι καλούν το δήμο Ναυπακτίας να λάβει άμεσα μέτρα καθαρίζοντας αρχικά την περιοχή.

Επιπλέον κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου προς όλους τους γονείς, για τις φόλες, καθώς αν πρόκειται για εισπνεόμενες, είναι το ίδιο επικίνδυνες όσο και για τα ζώα, ενώ καλούν όλους, όσοι βρεθούν στην περιοχή με τα σκυλιά τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

ινφο // Σε κάθε περίπτωση φόλας, μαζεύουμε προσεκτικά την ουσία ώστε να μην κινδυνεύσει κι άλλο ζώο κι ενημερώνουμε το αστυνομικό τμήμα της περιοχής μας. Η φόλα θεωρείται κακοποίηση, αποτελεί ποινικό αδίκημα και διώκεται αυτεπάγγελτα σύμφωνα με το ν.4039/2012

Σχετικά άρθρα