ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ

Ναύπακτος: κρούσμα κορωνοϊού σε Λύκειο – έκλεισε το τμήμα

Άμεση εφαρμογή του Πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ

Ανήσυχοι είναι οι γονείς των μαθητών στο 2ο Λύκειο Ναυπάκτου στο οποίο εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού καθώς και στο 2ο Γυμνάσιο, τα οποία συστεγάζονται.

Ειδικότερα, διαγνώστηκε θετικός μαθήτης της Α΄Λυκείου και σύμφωνα με το πρωτόκολλο, αναστέλλεται η λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος και τα μαθήματα στο συγκεκριμένο τμήμα θα συνεχιστούν διαδικτυακά για 14 ημέρες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ναυπακτίας “η Διεύθυνση του Σχολείου χειρίζεται με υπευθυνότητα την κατάσταση και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Δήμου Ναυπακτίας προχωρούν άμεσα σε απολυμάνση των εγκαταστάσεων.” 

Επιπλέον, τόσο οι μαθητές του ίδιου τμήματος όσο και οι καθηγητές που βρέθηκαν στην ίδια τάξη με το επιβεβαιωμένο κρούσμα, θα παραμείνουν σε καραντίνα για τις επόμενες 14 ημέρες.

Να σημειώθει πως οι πολίτες που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο ή ύποπτο κρούσμα, ή επιθυμούν να εξεταστούν δωρεάν για προληπτικούς λόγους, μπορούν να:

1. Απευθύνονται στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου και το τηλέφωνο: 26343 60000.

2. Να επισκέπτονται την πλατφόρμα testing.gov.gr ώστε να κλείνουν το ραντεβού τους για rapid test στο κτήριο Τσώνη (παραλία Ψανής) από το προσωπικό του ΤΟΜΥ Μεσολογγίου.

Σχετικά άρθρα