ΤΗΕ LOCAL • AGENDA

“Ο Άνθρωπος του Θεού” στο Σινέ REX

Από 26 Αυγούστου έρχεται η πολυαναμενόμενη ταινία της Yelena Popovic “Ο Άνθρωπος του Θεού” στο Σινέ REX Ναυπάκτου.

 Η ταινία «Ο άνθρωπος του Θεού» σε σενάριο και σκηνοθεσία της Γέλενα Πόποβιτς εστιάζει στη ζωή και το μεγάλο έργο του Αγίου Νεκταρίου (1846-1920). Ακολουθεί τη διαδρομή του λαοφιλή ιεράρχη, μετά την εκδίωξή του από την Αλεξάνδρεια, στην Αθήνα και στη συνέχεια στην Αίγινα, όπου δίνει και πάλι ζωή σε ένα ερειπωμένο μοναστήρι.

Η Μονή δεν αναγνωρίζεται όμως ποτέ και ο Άγιος κατηγορείται και πάλι άδικα. Το φιλμ αναδεικνύει το ποιμαντικό έργο του Αγίου Νεκταρίου, τα θαύματα που έκανε, τις δοκιμασίες που πέρασε.

Η διεθνής κινηματογραφική παραγωγή γυρίστηκε το 2020 σε Αθήνα, Λαύριο και Αίγινα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας και έφερε στην Ελλάδα τον Μίκι Ρουρκ και τον Αλεξάντερ Πετρόφ, που συμμετείχαν στο καστ. Η ταινία κέρδισε το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας και στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες. Τους επόμενους μήνες θα πάρει μέρος επίσης στα φεστιβάλ κινηματογράφου Phoenix της Αριζόνα, Fresco στην Αρμενία και στο Great Lakes Christian Film Festival στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη δημιουργό, Γελένα Πόποβιτς, μέσα από όλα αυτά τα επεισόδια που διαδραματίζονται στον βίο του Αγίου Νεκταρίου, τα μηνύματα της ταινίας είναι παγκόσμια και ισχυρά καθώς, όπως τονίζει η ίδια, μέσα από την ιστορία διαφαίνεται ότι “ο αγώνας είναι υπόθεση όλων μας. Η μεγαλύτερη νίκη είναι αυτή που επιτυγχάνουμε μέσα μας. Η ιστορία του είναι παγκόσμια. Αυτό με ενέπνευσε. Ανεξάρτητα από τις πεποιθήσεις των ανθρώπων, τον θρησκευτικό προσανατολισμό, ο κόσμος θα ταυτιστεί μαζί του και πιστεύω ότι όλοι θα κερδίσουν, παρακολουθώντας την ιστορία του. Θα εμπνεύσει ανθρώπους. Γι’ αυτό νομίζω ότι η ταινία δεν είναι μόνο για την Ελλάδα. Η ιστορία του πρέπει να ειπωθεί παντού και θα έχει αντίκτυπο“.

Ο πρωταγωνιστής, Άρης Σερβετάλης, επισημαίνει ότι η γεμάτη δοκιμασίες ζωή του Αγίου Νεκταρίου μάς υπενθυμίζει την αξία που έχει το ήθος, η ταπεινότητα και η αφοσίωση. “Το μήνυμα είναι πολλαπλό. Σε ατομικό επίπεδο, πρέπει να πέφτουμε και να σηκωνόμαστε, να συνεχίζουμε τον καθημερινό αγώνα με πίστη για να αποκαλύψουμε ποιοι πραγματικά είμαστε. Είναι δύσκολο αλλά είναι και ο μόνος τρόπος“.

  • Ώρες Έναρξης : 20:20 και 22:30
  • Γενική Είσοδος : 7 ευρώ * Κάθε Σάββατο – Τρίτη και Τετάρτη : 5 ευρώ

Σχετικά άρθρα