ΤΗΕ LOCAL • AGENDA

Opening | Art Project “Once Upon a Time”

Στην Cube Gallery μέσα από το art project “Once Upon a Time”, πάνω στο οποίο δούλεψαν οι εξαιρετικοί συνεργάτες της γκαλερί, θα μπορεί ο καθένας από εμάς, να αποκτήσει ένα υπέροχο έργο τέχνης, σε “συμβολική” τιμή και επιπλέον να στηρίξει τα παιδιά που έχουν ανάγκη, καθώς μέρος των εσόδων θα διατεθεί στα Παιδικά Χωριά SOS.

“Πιστεύοντας πάντα, πως η τέχνη δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη,” γράφει η ιδιοκτήτρια της γκαλερί και επιμελήτρια της έκθεσης Λιάνα Ζωζά, “πριν από 8 χρόνια δημιουργήθηκε η εικαστική πλατφόρμα “μοιραζόμαστε την τέχνη …” με στόχο την επικοινωνία της σύγχρονης τέχνης στο ευρύ κοινό, μέσα από δράσεις και projects. Στο φετινό art project, με τον τίτλο Once Upon a Time, συναντιούνται εικαστικοί, παλιοί και νέοι συνεργάτες της Cube, που συνειδητά πιστεύουν πως η τέχνη απευθύνεται σε όλους και θεωρούν εξίσου σημαντικό, τόσο τη γνωριμία με την τέχνη όσο και τη δυνατότητα απόκτησης ενός έργου τέχνης από τον καθένα. Το αποτέλεσμα της συνάντησης αυτής, είναι πρωτότυπα έργα (ζωγραφική, φωτογραφία, κατασκευές) σε συμβολικές τιμές. Τα έργα που θα εκτίθενται, θα μπορεί κάποιος να τα παραλάβει άμεσα και θα ανανεώνονται, αν χρειαστεί, σε όλη τη διάρκεια του project”.


Η ιδέα του τίτλου, αλλά και του concept προέκυψε από την επιθυμία να δημιουργηθούν εικαστικές ιστορίες είτε εμνευσμένες από αυτές που ήδη υπάρχουν, στα γνωστά μας παραμύθια, είτε από μια προσωπική ιστορία, του κάθε εικαστικού που συμμετέχει! Εξάλλου, όπως συνήθιζε να λέει ο Γιάννης Τσαρούχης: “Μόνο με παραμύθια κατακτώνται οι άνθρωποι”.

Συμμετέχουν: Bleeps, Felipe Chavez, Harshit Joshi, Brendan Kelly, Ηλίας Αηδονίδης, Νίκος Βατόπουλος, Βασίλης Ζωζάς, Βασίλης Καρακατσάνης, Άννα Καρατζά, Νίκος Κρυωνίδης, Σοφία Κυριακού, Δέσποινα Κωνσταντίνου, Φάνης Λογοθέτης, Ανδρέας Λυμπεράτος, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Ελεάννα Μαρτίνου,‘Ελλη Μπαρμπαγιάννη, Ισμήνη Μπονάτσου, Τίτα Μπονάτσου, Ανδρέας Νικολάου, Αλεξία Ξαφοπούλου, Αριστέα Παναγιωτακοπούλου, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Βασιλική Πανταζή, Γεύσω Παπαδάκη, Ξενοφών Παπαευθυμίου, Γιώργος Παπακαρμέζης, Σοφία Παρασκευοπούλου, Γεωργία Παράσχη, Κωνσταντίνος Πάτσης, Σπυριδούλα Πολίτη, Βούλα – Παρασκευή Φερεντίνου.

Παράλληλα και φέτος, για όλη τη διάρκεια των γιορτών, θα φιλοξενούνται τα πρωτότυπα εικαστικά κοσμήματα που σχεδιάστηκαν για την Γκαλερί Cube, από τις Μπέτυ Βακάλη, Ειρήνη Κανελλοπούλου και Εύα Παπαστάθη, τα επιλεγμένα art and design objects από τις Μπέτυ Βακάλη, Μαριγώ Κάση, Βασιλική Κασπίρη και Βάσια Πατινιώτου και το εικαστικό Ημερολόγιο 2020, Ο Άλλος Άνεμος, του Χρήστου Κεχαγιόγλου, για να τα προσφέρετε παρέα με τις όμορφες ευχές σας.

Cube Gallery, Ανδρέα Μιαούλη 37, Πάτρα

Σχετικά άρθρα