LOCAL · NEWS

Πάτρα: Η τρομακτική σύμπτωση στους θανάτους των τριών παιδιών

Τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων της μικρής που θα ρίξουν φως στην υπόθεση, αναμένονται προς το τέλος του μήνα – «Ο απινιδωτής της Τζωρτζίνας δεν κατέγραψε επικίνδυνη αρρυθμία από αυτές που επιφέρουν θάνατο».

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί το πανελλήνιο τις συνταρακτικές εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση με τους αιφνίδιους θανάτων των τριών μικρών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας, σε λιγότερο από τρία χρόνια, στην Πάτρα.


Και ενώ οι χαροκαμένοι γονείς, με μια μακροσκελή ανακοίνωσή τους, έδωσαν τις δικές του απαντήσεις για όσα βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας, κάνοντας λόγο για επιστημονικά κενά, αλλά και για ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί από γιατρούς και ιατροδικαστές, το θρίλερ όχι μόνο καλά κρατεί, αλλά περιπλέκεται.Τα τρία κοριτσάκια έχασαν τη ζωή τους μέσα σε διάστημα μόλις 2,5 ετών, σε διαφορετική ηλικία, ενώ πέπλο μυστηρίου καλύπτει τα αίτια θανάτου τους, τα οποία δεν είναι σαφή.

Εύλογα τα ερωτήματα που έχουν προκύψει και χρήζουν απαντήσεων είναι πολλά, καθώς δεν έχει υπάρξει ίσως ποτέ ξανά στη χώρα μας παρόμοιο περιστατικό. «Δυστυχώς η δημόσια έκκληση που απευθύναμε για να σταματήσει η οποιαδήποτε δημοσίευση ή αναπαραγωγή ανακριβειών δεν εισακούστηκε. Η συνειδητή αυτή στάση μας όμως διαπιστώνουμε ότι δίνει την αφορμή να δημιουργηθούν αυθαίρετοι συνειρμοί και γενικά μια περιρρέουσα κατάσταση μυστηρίου σχετικά με το θέμα», αναφέρεται χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της οικογένειας, μέσω της οποίας εκφράζεται επίσης η έντονη δυσαρέσκεια για όσα ακούγονται στα μέσα ενημέρωσης και γράφονται στο Διαδίκτυο, χαρακτηρίζοντάς τα ασαφή.

Παράλληλα, οι γονείς των κοριτσιών δηλώνουν πως ενοχοποιούνται κακοβούλως, ενώ περιμένουν με αγωνία τα στοιχεία που θα φέρει στο φως η έρευνα του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αθηνών.«Επισημαίνουμε ότι το γεγονός πως η έρευνα διενεργείται από τη συγκεκριμένη Υπηρεσία της Αστυνομίας, δεν συνεπάγεται αυτόματα πως εξετάζονται ανθρωποκτονίες.

Αν στην πορεία προκύψουν ενδείξεις που να στοιχειοθετούν λάθη ή παραλείψεις από οποιονδήποτε, εμείς από την πλευρά μας ασφαλώς και θα υποστηρίξουμε την όποια κατηγορία αποδοθεί», αναφέρουν.

Επίσης, όπως και στην προηγουμένη ανακοίνωση, αναφέρουν λεπτομερώς τα γεγονότα των θανάτων της 3,5 ετών Μαλένας τον Απρίλιο του 2019, της 6 μηνών Ίριδας τον Μάρτιο 2021 και της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Η μυστηριώδης σύμπτωση

Σύμφωνα με το MEGA πάντως, υπάρχει μια σύμπτωση «μυστήριο» στους τρεις θανάτους των μικρών κοριτσιών: όλα τα προβλήματα υγείας που παρουσίασαν σημειώθηκαν Σαββατοκύριακα. Τα Σαββατοκύριακα υπάρχει μικρότερη παρουσία γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία, ενώ εξήγηση στην τρομερή αυτή σύμπτωση ίσως δώσει μια ιατρική διερεύνηση αντίστοιχων θανάτων στο εξωτερικό. Τίποτα ωστόσο δεν μπορεί να θεωρηθεί ακόμα βέβαιο.

«Ο απινιδωτής της Τζωρτζίνας δεν κατέγραψε επικίνδυνη αρρυθμία από αυτές που επιφέρουν θάνατο»

Στο μεταξύ, μιλώντας στο MEGA, o Περικλής Νταβλούρος, καθηγητής Καρδιολογίας και διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής στο Νοσοκομείο του Ρίου, αναφέρθηκε στον θάνατο της Τζωρτζίνας και στη χρήση του απινιδωτή.

Σχετικά άρθρα