ΤΗΕ LOCAL • AGENDA

Συνεχίζονται οι παραστάσεις: Τηγανιτές Πατάτες & Τρία μονόπρακτα του Τσέχωφ.

Με μία παράσταση βασισμένη στο κείμενο “Ζακ ή Η υποταγή” του Ευγένιου Ιονέσκο, συνεχίζεται στις 9.00 το βράδυ  της Παρασκευής 22 Οκτωβρίου στον πολυχώρο  «Αίγλη» της Veso Mare, η ενότητα του Πολιτιστικού Οργανισμού «Τα θεατρικά σχήματα της πόλης παρουσιάζουν». 

Ο Ιονέσκο μέσα από το σουρεαλιστικό κόσμο του Ζακ, σπάει τις νόρμες και ανοίγει το δρόμο της επανάστασης… το δρόμο που όλοι κάποια στιγμή Θα θέλαμε να βρεθούμε και να οδηγηθούμε σε ένα νέο κόσμο απαλλαγμένο από κάθε υποταγή και φόβο… Ελεύθεροι και “Φωτισμένοι”.

Το έργο

Η στιγμή της ενηλικίωσης του Ζακ έφτασε…όπως και η στιγμή για τη δική του επανάσταση  Κόντρα σε έναν κόσμο που του επιβάλλει να λατρέψει τις ” τηγανιτές πατάτες “, σε ένα σύστημα που τον Θέλει υποταγμένο, Θα παλέψει με τους εφιάλτες του για να υλοποιήσει το όνειρό του. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Σκηνοθεσία-Διασκευή κειμένου: Κατερίνα Κολλυροπούλου Ηθοποιοί: “Εφη Κεραμίδα Γιώργος Κομνηνόγλου Μαρία Λάτα Πρωτότυπη Μουσική: Γρηγόρης Οικονόμου, Ζέτα Κολλυροπούλου ( Επιμέλεια Σκηνικών-Κοστουμιών ), Γιάννης Τσάκωνας ( Σχεδιασμός Φωτισμού ), Φραγκίσκος Βομβυράς (Διάθεση Χώρου Προβών )

Τρία μονόπρακτα του Άντον Τσέχωφ στην «Αίγλη»

Το θέατρο «Γραμμές Τέχνης» παρουσιάζει το διήμερο 24 και 25 Οκτωβρίου (Κυριακή και Δευτέρα) στις 9.00 το βράδυ, μία παράσταση σπουδή πάνω στο συσχετισμό τριών μονόπρακτων του ΄Αντον Τσέχωφ.

Πρόκειται για τα μονόπρακτα «Αρκούδα», «πρόταση Γάμου» και «Βλαβερές συνέπειες του καπνού» του μεγάλου Ρώσου θεατρικού συγγραφέα και ενός από τους μεγαλύτερους διηγηματογράφους της παγκόσμιας λογοτεχνίας. τα οποία  «ανεβαίνουν» στην «Αίγλη» – “Veso Mare”  στο πλαίσιο της ενότητας «Τα θεατρικά σχήματα της πόλης παρουσιάζουν».

  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Γιώργος Επιτροπίδης, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, Λαμπρινή Ζώτου, Ελευθερία Παναγιωτοπούλου, Γιώργος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Χουρδούμης. ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ: Κατερίνα Τσατσαράγκου
  • ΗΧΟΣ – ΦΩΤΑ: Γιάννης Γκοτσόπουλος
  • ΣΚΗΝΙΚΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Ελευθερία Παναγιωτοπούλου
  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, Ιωάννα Καλλιαμπάκου
  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ – ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θεόδωρος Κανδηλιώτης.

Οι τιμές των εισιτηρίων για τις παραστάσεις διαμορφώνονται ως εξής: Γενική είσοδος 7.00. Για συλλόγους – σωματεία και για προμήθεια από 10 εισιτήρια και πάνω, ισχύει η ειδική προσφορά των 5.00€ κατ’ άτομο. Για τα άτομα με αναπηρία και τον συνοδό τους η είσοδος είναι δωρεάν.

 Η προμήθεια των εισιτηρίων για την είσοδο στην παράσταση γίνεται  ηλεκτρονικά από την πλατφόρμα ticketservises.gr στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού patrasculture.gr και στο βιβλιοπωλείο «Ροδόπουλος».

Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Σχετικά άρθρα