ΓΕΥΣΗ

ΣΟΥΠΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ

Η κατακίτρινη και χυμώδης σάρκα της κολοκύθας, με την ιδιόρρυθμη γεύση, βρίσκεται στην πλήρη ωρίμανσή της αυτή την εποχή.

Απολαύστε την λοιπόν σε πίτες, δροσερές σαλάτες αλλά για το σημερινό τραπέζι σε μία νοστιμότατη δτα αλήθεια σούπα. Είναι υπέροχη!

Υλικά [για 6 άτομα]

  • 1 κιλό κολοκύθα βρασμένη [περίπου 3 φλιτζ. τσ.]
  • 3 φλιτζ. τσ. γάλα χλιαρό
  • 1 κουτ. σούπ. βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπ. αλεύρι
  • 1 κουτ. τσ. σκόνη τζίντζερ
  • 100 γρ. ζαμπόν κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Στραγγίζετε τη βρασμένη κολοκύθα σ΄ένα σουρωτήρι. την πολτοποιείτε με ένα πιρούνι, μέχρι να γίνει πουρές.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι. Ανακατεύετε με ένα ξύλινο κουτάλι και ρίχνετε λίγο λίγο το χλιαρό γάλα.
  3. Προσθέτετε τον πουρέ της κολοκύθας και ανακατευέτε τη σούπα σε σιγανή φωτιά.
  4. Ρίχνετε το τζίντζερ, αλάτι, πιπέρι και το ζαμπόν. Ανακατεύετε καια σερβίρετε τη σούπα ζεστή.

σημείωση: η σούπα μπορεί να γίνει πιο πλούσια αν προσθέσετε κρέμα γάλακτος. Μπορείτε ακόμα να την πασπαλίσετε με τριμμένο τυρί, ψιλοκομμένο μαιντανό και κρουτόν.

Σχετικά άρθρα