ΓΕΥΣΗ

Σουπιές με σπανάκι: μια συνταγή που παντρεύει θαλασσινά με χόρτα

[στο καλάθι των #λocals]

Νόστιμο φαγητό με σουπιές από τον Κορινθιακό, μόλις 8,5 ευρώ το κιλό, από το ιχθυοπωλείο “γρίπος”. Μια συνταγή, απλή, υγιεινή που «παντρεύει» στο πιάτο θαλασσινά με χόρτα.

↬Σουπιές με σπανάκι

[υλικά]

  • 1 κιλό σπανάκι 1 κιλό σουπιές
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κούπα ρύζι
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 2-3 κουταλιές της σούπα άνηθο
  • λίγος μάραθος ψιλοκομμένος
  • λίγος δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 2 κουταλιές της σούπας κρασί λευκό
  • λίγο αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

[εκτέλεση]

  1.  Καθαρίζετε τις σουπιές από τα κόκκαλα και το μελάνι. Αδειάζετε τα σακουλάκια με το μελάνι σε μπολ με 4 φλιτζάνια νερό για να κατασταλάξει η άμμος που βρίσκεται στο μελάνι. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το μάραθο και το δυόσμο ελαφρά.
  2. Ψιλοκόβετε τις σουπιές και τις σοτάρετε και αυτές για 10′. Ρίχνετε λίγο πιπέρι. Αφού σοταριστούν, παίρνετε λίγο λίγο από το νερό όπου είχατε ρίξει το μελάνι και το προσθέτετε στις σουπιές (2-3 φλιτζάνια συνολικά). Χαμηλώνετε τη φωτιά και τις αφήνετε να βράσουν για 20′.
  3. Κατόπιν, προσθέτετε το σπανάκι και 1/2 φλιτζανιού από το νερό με το μελάνι και συνεχίζετε το βράσιμο για 30′. Όταν σβήσετε την εστία, ρίχνετε στο φαγητό λίγο αλάτι και δύο κουταλιές λευκό κρασί και ανακατεύετε.


•·⇢H προσφορά ισχύει για τον Μάρτη. Οι σουπιές είναι τέλειο θαλασσινό έδεσμα για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας αλλά και όσους αγαπούν την υγιεινή διατροφή.

το καλάθι μας γέμισε από το ιχθυοπωλείο “γρίπος” [Ν. Μπότσαρη 37, τηλ. 26340.28830, Ναύπακτος]

Σχετικά άρθρα