LOCAL · NEWS

Στα Εκπαιδευτικά Κέντρα Κυττέα βλέπουν την εκπαίδευση αλλιώς!

Τα Εκπαιδευτικά Κέντρα Κυττέα, με πάνω από 40 χρόνια λειτουργίας, συνέπειας και ποιότητας, τραβούν την προσοχή πλέον όχι μόνο ως κέντρα εκμάθησης ξένων γλωσσών, αλλά ως σύγχρονος εκπαιδευτικός οργανισμός που συνεργάζεται με ελληνικούς και ξένους φορείς και προσφέρει πολλές διαφορετικές εκπαιδευτικές υπηρεσίες.

Στα Εκπαιδευτικά Κέντρα Κυττέα βλέπουν την εκπαίδευση αλλιώς! Δίνουν έμφαση στη δυναμική της ομάδας και ενισχύουν την αλληλεπίδραση και τη βιωματική μάθηση.Παράλληλα με την καλλιέργεια των επικοινωνιακών δεξιοτήτων και της κριτικής σκέψης αναπτύσσουν αξίες όπως η ενσυναίσθηση, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η προσήλωση στο στόχο, η αυτοεκτίμηση, η αυτοπεποίθηση και η δημιουργία στενών σχέσεων.

Γι΄ αυτό εξάλλου, τους απονεμήθηκε το Χρυσό Βραβείο Αριστείας από τη διεθνή κριτική επιτροπή των ELT Excellence Awards του 2021 για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα STOP BULLYING, που σχεδίασαν και υλοποίησαν στη Ναύπακτο με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών.

[Η ιδρυτής των κέντρων Κατερίνα Κυττέα και η διευθύντρια σπουδών Χαρά Παπαδοκωστάκη στην απονομή των ELT Excellence Awards 2021]

Εκτός από τα ομαδικά τμήματα σε Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά Ισπανικά, Ρώσικα και Κινέζικα, για παιδιά και εφήβους, προσφέρουν μαθήματα one-to-one (δια ζώσης και διαδικτυακά) και διδάσκουν σε ενήλικες που θέλουν να “φρεσκάρουν” την γνώση τους ή να προετοιμαστούν για μια μεγάλη επαγγελματική αλλαγή. Επιπλέον υλοποιούν προγράμματα επιμόρφωσης καθηγητών, στέλνουν τους μαθητές τους σε εκπαιδευτικά ταξίδια στην Ευρώπη μέσω των προγραμμάτων Erasmus+, αναλαμβάνουν μεταφράσεις και διοργανώνουν πολιτιστικές δράσεις πάντα σχετικές με την κουλτούρα της διδασκόμενης γλώσσας. Και όχι μόνο.

Έχουν πιστοποιηθεί ως ΚΕΔΙΒΙΜ 2 για τη διοργάνωση επιδοτούμενων προγραμμάτων συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης σε εργαζόμενους και ανέργους, καθώς και προγραμμάτων που οδηγούν σε εξετάσεις για την απόκτηση επαγγελματικών αδειών (πχ Security) και πιστοποίηση γνώσεων (πχ Πληροφορικής), πάντα με κεντρικό άξονα τη διά βίου μάθηση. Επιπλέον από το 2017 διαθέτουν και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης [ΚΔΑΠ] όπου παιδιά ηλικίας 5-12 ετών συμμετέχουν σε δημιουργικά εργαστήρια (δωρεάν μέσω ΕΣΠΑ). Φέτος στη λίστα των παροχών τους θα προστεθεί και η σχολική μελέτη, εκπαιδευτική υποστήριξη στους μαθητές για την προετοιμασία των σχολικών μαθημάτων της επόμενης ημέρας.

Οι καθηγητές και οι άνθρωποι των Εκπαιδευτικών Κέντρων Κυττέα αντιμετωπίζουν τον εκπαιδευτικό οργανισμό ως μια οικογένεια όπου, καθένας από την πλευρά του, υποστηρίζει τους νέους ανθρώπους και τους δίνει τις κατάλληλες γνώσεις προκειμένου να καταφέρουν το στόχο τους. Είναι εκπαιδευτικοί με πανεπιστημιακή κατάρτιση, διδακτική επάρκεια, συνεχόμενη επιμόρφωση και αγάπη για αυτό που κάνουν. Γνωρίζουν πώς να χειριστούν τον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό που διαθέτουν τα εκπαιδευτικά κέντρα, γι’ αυτό και ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία στις ανάγκες διδασκαλίας με τηλεκπαίδευση.

Αν θέλουμε να απομονώσουμε κάτι από την πολύτιμη συζήτηση που είχαμε με τη διευθύντρια σπουδών των Εκπαιδευτικών Κέντρων Κυττέα Χαρά Παπαδοκωστάκη αφορά την A junior στην αγγλική γλώσσα. “Είναι καθοριστική για να αγαπήσει το παιδί τη γλώσσα και να αποκτήσει τις σωστές βάσεις” μας είπε. “Το μυστικό είναι ίσως κοινό: πέρα από την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης του μαθητή στην αίθουσα, χρειάζονται δραστηριότητες που θα κινήσουν το ενδιαφέρον του και θα κάνουν ευχάριστη τη μαθησιακή διαδικασία. Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από το παιχνίδι, την κίνηση, το τραγούδι και τη δημιουργία. Επιτυχία για μας είναι να έχουμε δημιουργικούς μαθητές, με αγάπη για τη μάθηση!”

⇲Δείτε την ιστορία των Εκπαιδευτικών Κέντρων Κυττέα μέσα από τις διευθύνσεις του:

Η Κατερίνα Κυττέα – Παπαδοκωστάκη το 1978 ίδρυσε ένα φροντιστήριο αγγλικών, θέλοντας να μοιραστεί τις γνώσεις της και την αγάπη της για την ξένη γλώσσα με τα παιδιά της Ναυπάκτου. Πρωτολειτούργησε στο ισόγειο παραδοσιακού πετρόχτιστου σπιτιού στην ανατολική πλευρά του κέντρου της πόλης, στην περιοχή Κεφαλόβρυσο.

↴Κεντρικό κτίριο: Πάνου Ρήγα 10, Κεφαλόβρυσο

[To 1990 εξελίχθηκε σε ένα σύγχρονο τετραώροφο κτίριο με σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας ξένων γλωσσών και εργαστήριο υπολογιστών.]

↴Παράρτημα: Παπαχριστοπούλου 4-6, τηλ. 26340.26214

Slide background
[Εδώ, από το 2003 στεγάζεται το β παράρτημα σε ένα σύγχρονο κτίριο που κατασκευάστηκε για να καλύψει τις ανάγκες του Κέντρου Ξένων Γλωσσών με αίθουσα εκδηλώσεων και προβολών.]

[Ένα τμήμα του παραρτήματος διαμορφώθηκε και αδειοδοτήθηκε σαν ΚΔΑΠ (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών), όπου παιδιά ηλικίας 5-12 ετών συμμετέχουν σε δημιουργικά εργαστήρια (δωρεάν μέσω ΕΣΠΑ).]

↴ΚΔΑΠ Πλατεία: Τζαβελλαίων 5, Κεφαλόβρυσο * τηλ. 26343.06989

Slide background
[Το 2020 άνοιξε το νέο ΚΔΑΠ Πλατεία, προκειμένου να προσφέρει ποιοτική δημιουργική απασχόληση σε ακόμη περισσότερα παιδιά της Ναυπάκτου.]

Τα Εκπαιδευτικά Κέντρα ΚΥΤΤΕΑ διοργανώνουν επιδοτούμενα προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης για εργαζόμενους και ανέργους, καθώς και σεμινάρια που οδηγούν σε εξετάσεις για την απόκτηση επαγγελματικών αδειών (πχ Security) και πιστοποίηση γνώσεων (πχ Πληροφορικής), πάντα με κεντρικό άξονα τη διά βίου μάθηση.

▶▸▸Οι εγγραφές για μια νέα ενδιαφέρουσα σχολική χρονιά ξεκίνησαν ήδη και συνεχίζονται μέχρι 10 Σεπτέμβρη. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να περιηγηθείτε εδώ: / www.kyttea.gr.

Σχετικά άρθρα