LOCAL · FOOD

ΣΤΗΝ ΣΟΥΠΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ

Κάστανα, αυτοί οι πρωταγωνιστές του Δεκέμβρη έχουν την τιμητική τους στην γέμιση της γαλοπούλας. Ωστόσο κάστανα, για παράδειγμα, υπάρχουν έτοιμα καθαρισμένα ολόκληρα ή σε μορφή πουρέ όλο το χρόνο στα ράφια των σουπερμάρκετ, φρέσκα όμως μόνο 3-4 μήνες.

Σούπα με κάστανα // προετοιμασία

Σοτάρετε σε 2 κουταλιές βούτυρο 1 φλιτζάνι ανάμεικτα ψιλοκομμένα: κρεμμύδι, σέλερι και καρότο με μία σκελίδα σκόρδο. Σβήστε με 1 σφηνάκι μπράντι, προσθέστε 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου και μισό κιλό κάστανα καθαρισμένα. Αλατίστε και βράστε τη σούπα για 20-25 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, αφήστε 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά και πολτοποιήστε τη σούπα στη συνέχεια στο μπλέντερ. Σερβίρετε με ψιλοκομμένο ψαχνό από κοτόπουλο ή γαλοπούλα και ψιλοκομμένα φυλλαράκια σέλερι και κρουτόν.

Σχετικά άρθρα