LOCAL · FOOD

Στο πιάτο των λοcals: Αθερίνα, ένας μεζές για μερακλήδες!

🐟μια συνταγή από ντόπιο ψαρά και ένα κιλό αθερίνα από τον δικό μας ιχθυοπωλείο ο “γρίπος”.


Θα χρειαστούμε για 5 μερίδες:

  • 1 κιλό αθερίνα
  • 4 φέτες ψωμί τοστ στο moulti
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • Άνιθος ψιλοκομμένος
  • μισό ποτήρι του κρασιού Ούζο
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • αλάτι -πιπέρι
↮νόστιμος ψαρομεζές από εκείνους τους λαχταριστούς που έχω δοκιμάσει.

Προετοιμασία απλή και εύκολη:

  1. Πλένουμε την αθερίνα και αφαιρούμε τα κεφάλια.
  2. Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός το τρίμμα από το ψωμί και το αλεύρι. Ανακατεύουμε με τα χέρια σιγά σιγά και το αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο.
  3. Ρίχνουμε στην λεκάνη το ψωμί και το αλεύρι (όσο πάρει) και ανακατεύουμε σιγά σιγά.
  4. Βάζουμε στην φωτιά το τηγάνι να κάψει και ρίχνουμε την αθερίνα να πιάσει όλο το τηγάνι.
  5. Το αφήνουμε να ψηθεί από την μια πλευρά και με ένα πιάτο με προσοχή γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
  6. Συνοδεύεται με ούζο η τσίπουρο…

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ.↠ ΜΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΣΤΟ 26340.28830 ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΛΟΦΡΕΣΚΑ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΤΟΥ ΓΡΙΠΟΥ.

Σχετικά άρθρα