LOCAL · FOOD

Στο πιάτο των λοcals: Μεζεδάκια της αλμύρας

Μια ακόμη πικάντικη συνταγή με θαλασσινά που μπορούμε άνετα να την συμπεριλάβουμε στο εβδομαδιαίο μας μενού δεν είναι άλλη παρά: Καλαμαράκι ψητό με pesto άνηθου. Θέλουμε κάτι περισσότερο; Ζητάμε από τον ιχθυοπώλη μας να μας κρατήσει φρέσκα καλαμαράκια και στο μεταξύ ετοιμάζουμε την pesto άνηθου που τους ταιριάζει πάρα πολύ, χαρίζοντας τους γεύση και άρωμα.


      [υλικά]

  • 600 γραμμάρια φρέσκα καλαμαράκια από τον ”Γρίπο”, καθαρισμένα

      Για τη μαρινάτα

  • 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά
  • 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Xοντρό αλάτι

       Για το pesto άνηθου

  • 100 γραμμάρια φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • Xυμός από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Xοντρό αλάτι

     [διαδικασία]

  1. Kαθαρίζετε τα καλαμαράκια ή ζητάτε από τον ”Γρίπο” να το κάνει για εσάς.
  2. Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά για τη μαρινάτα και τοποθετείτε τα καλαμαράκια μέσα για 2 ώρες περίπου.
  3. Eν τω μεταξύ, σε ένα μιξεράκι, βάζετε όλα τα υλικά για το πέστο άνηθου και τα πολτοποιείτε.
  4. Ψήνετε τα καλαμαράκια σε ψησταριά ή στο γκριλ σας για 15-20 λεπτά περίπου φροντίζοντας να τα γυρίζετε για να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.
  5. Σερβίρετε με το πέστο άνηθου και με φρέσκα βλίτα. Mπορείτε να προσθέσετε περισσότερο λεμόνι αν σας αρέσει.

  🦑συμβουλή: Tα καλαμαράκια πρέπει να σερβιριστούν αμέσως μόλις ψηθούν, γιατί αν μείνουν σκληραίνουν.


[Tα καλαμαράκια τα προμηθευόμαστε νωρίς το πρωί από το αγαπημένο μας ψαράδικο στην οδό Νοταρά 34, τον “Γρίπο”. ]

Σχετικά άρθρα