LOCAL · FOOD

Στο πιάτο των λocals: Μαριναρισμένα τονάκια με σαλάτα από κολοκύθι και μέντα

Μια απλή συνταγή που διαβάσαμε στο www.griposfish.gr. Θα χρειαστούμε ποιοτικά υλικά και φυσικά ολόφρεσκο τόνο.


[Υλικά]

  • Για το ψάρι ✓1500 γρ. τονάκια, 4 λεμόνια ή λάιμ, Ελαιόλαδο, Φρέσκια μέντα ή θυμάρι, Χοντρό αλάτι
  • Για την σαλάτα με κολοκύθι ✓3 τρυφερά κολοκυθάκια, 1 σκελίδα σκόρδο, 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1 λεμόνι, Ελάχιστο τζίντζερ, Φρέσκια μέντα ή θυμάρι

[Εκτέλεση] 

  1. Για τη σαλάτα, κόβουμε τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές φέτες, πολτοποιούμε το σκόρδο, το τζίντζερ και μερικά φύλλα από την άγρια μέντα.
  2. Μετά περιχύνουμε τα κολοκυθάκια και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  3. Στη συνέχεια κόβουμε κάθε ψάρι σε φέτες και το καθαρίζουμε από τα έντερα. Ξεπλένουμε και στεγνώνουμε. 
  4. Στύβουμε τα λεμόνια και περιχύνουμε το ψάρι, το οποίο τοποθετούμε σε ένα στενό σκεύος. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 45 λεπτά.
  5. Κατόπιν ραντίζουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλάτι και μερικά φύλλα φρέσκιας μέντας. Ψήνουμε σε καυτό σχαροτήγανο για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά.
  6. Σερβίρουμε τα τονάκια με την δροσερή σαλάτα και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
[Νότη Μπότσαρη 37, Ναύπακτος]

Σχετικά άρθρα