LOCAL · FOOD

Στο πιάτο των λοcals: Χταπόδι Κοκκινιστό με Κρεμμύδια

Πλησιάζει η Καθαρά Δευτέρα και το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι τα θαλασσσινά μεζεδάκια που θα τρατάρω τους φίλους μου. Σκέφτομαι να πω στον ψαρά μου να μου κρατήσει περίπου 2 κιλά χταπόδι, ώστε να είμαι σίγουρη. Για μένα το χταπόδι είναι εξαιρετικός μεζές. Αυτή την φορά θα προτιμήσω να το μαγειρέψω με κόκκινο κρασί και κρεμμύδακια. Θα αφήσω το ξιδάτο χταπόδι, ακόμη ένα μεθυστικό μεζέ για το καλοκαίρι. Τότε μου αρέσει να το γεύομαι, στο ταβερνάκι με παγωμένο ούζο.

Διαβάστε λοιπόν βήμα βήμα την συνταγή που θα ετοιμάσω και σας εγγυώμαι είναι απλή στην εκτέλεση και πεντανόστιμη.


[υλικά]

  • 1 χταπόδι 1,5 κιλό περίπου
  • μισό ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κρεμμύδια, σε φέτες
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτηράκι ξίδι
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες
  • 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι, πιπέρι

🐙για το χταπόδι εμπιστεύομαι χρόνια τώρα τον ”Γρίπο”.

[εκτέλεση]

  1. Πλένουμε το χταπόδι πολύ καλά και το βράζουμε μισή ώρα. Το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε κομμάτια.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτουμε το χταπόδι και το ανακατεύουμε να σοταριστεί.
  3. Σβήνουμε με το ξίδι και το κρασί και βράζουμε για 5 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε τηv ντομάτα, τον ντοματοπελτέ, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το χταπόδι.
[Νοταρά 28, Ναύπακτος. Τηλ. 26340.38830. fb * instagram]

Σχετικά άρθρα