LOCAL · NEWS

ΤΑ MUST SEE ΤΟΥ ΙΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ.

Η ατζέντα με τις κυριότερες εκδηλώσεις αθλητικές και πολιτιστικές που μπορείτε να δείτε τις επόμενες 10 μέρες εφόσον ζείτε ή παραθερίζετε αυτό το διάστημα στη Ναύπακτο. 

Beach Volley i love you 

Ξεκινά την Παρασκευή 12 Ιουλίου με την προκριματική φάση, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα beach Volley “ANTIRRIO MASTERS” ανδρών – γυναικών που διοργανώνει για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Ναυπακτίας. Θα συμμετέχουν 79 ομάδες που θα μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές από το καλοκαιρινό άθλημα στα δύο ειδικά διαμορφωμένα γήπεδα στην δυτική παραλία του Αντιρρίου.

Κλασική αξία πλέον το AHEPA CUP 2019 Beach

Δηλώστε συμμετοχή ηλεκτρονικά με αποστολή της συμπληρωμένης αίτησης στο ahepacup@gmail.com ή τηελφωνικά στο 6972090641 μέχρι τις τρείς το μεσημέρι της Τετάρτης 17 Ιουλίου για να πάρετε μέρος στο Volleyball tournament  AHEPA CUP 2019 Beach που διεξάγεται από 19 έως 21 Ιουλίου στη Ναύπακτο. Όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτει να ενημερωθείτε από την επίσημη ιστοσελίδα ahepacup.blogspot.gr/. Η αθλητική διοργάνωση αφορά μικτές ομάδες κάθε ηλικίας, για μέλη AHEPA ή μη. 

Η αξία του εθελοντισμού 

Παρουσία του νεοεκλεγέντα πρόεδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνη Αυγερινού θα γίνει η τελετή Ορκωμοσίας και Απονομή Πτυχίων των εθελοντών Νοσηλευτικής του παραρτήματος  Ε.Ε.Σ Ναυπάκτου, την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019 στις 11:00 στο Πνευματικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως.

Starman για λίγες ώρες  

Πράγματι η Αστρονομική Εταιρεία Πατρών «Ωρίων» σε συνεργασία με τα μέλη της στην Ναύπακτο μας καλούν την Τρίτη 16 Ιουλίου μετά τις 10 το βράδυ στις νεροτσουλήθρες, να παρατηρήσουμε μέσα από τα διαθέσιμα τηλεσκόπια την Σελήνη κατά την διάρκεια της μερικής έκλειψης της. Είναι η τελευταία φορά μέχρι το 2025 όπου από την Ελλάδα θα έχουμε την δυνατότητα να δούμε μία έκλειψη Σελήνης. Νωρίτερα θα μας μιλήσουν για την ουρανογραφία, τις εκλείψεις καθώς και την τέχνη της αστροφωτογραφίας της Σελήνης.

Η Ωραία Ελένη βγαίνει μόνο με πανσέληνο

Το Θεατρικό Εργαστήρι Ειρήνης Ευαγγελάτου παρουσιάζει την Τετάρτη 17 Ιουλίου στην πλατεία Χορμόβα στο Αντίρριο, στις 9 το βράδυ, την θρυλική Ωραία Ελένη του Ευριπίδη που κατά τον Όμηρο έκλεψε ο Πάρης. Αλλά στο μύθο αυτό ο Ευριπίδης θέλει, να μην πήγε ποτέ στην Τροία. Η Ελένη της Τροίας ήταν φανταστική. Η πραγματική Ελένη ζούσε ευτυχισμένη στην Αίγυπτο κάτω από την προστασία του βασιλιά Πρωτέα. Εκεί τη βρίσκει ο Μενέλαος, ναυαγός μετά την πτώση της Τροίας, φέρνοντας μαζί του το ομοίωμα της. Θα καταφέρει να την κλέψει από τον πόθο του διάδοχου Θεοκλύμενου; Θα δώσει η Θεονόη καλά μαντολόγια; Ή μήπως τη λύση θα δώσουν οι Διόσκουροι;

‘Χους’ του Βαγγέλη Ρήνα στο Φετιχιέ 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος και τα Εκπαιδευτήρια Πάνου συνδιοργανώνουν την εικαστική ατομική έκθεση «Χους» του Βαγγέλη Ρήνα, στο Φετιχιέ Τζαμί Ναυπάκτου από την Παρασκευή 19 Ιουλίου μέχρι τις 31 Αυγούστου. Ζωγράφος αλλά και γλύπτης, πετυχημένος και στους δύο αυτούς τρόπους έκφρασης, ο Βαγγέλης Ρήνας διακρίνεται για την εφευρετικότητα, την εργατικότητα και το ανήσυχο πνεύμα του. Αυτά τα τρία ποιοτικά χαρακτηριστικά αποτελούν το μέσο για την απόδοση έργων μεγάλης αισθητικής αξίας. «XΟΥΣ» είναι ο τίτλος που επελέγη για την περιοδική έκθεση.

Σχετικά άρθρα