LOCAL · NEWS

ΤΙ ΓΕΥΣΗ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΤΕΙΛΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ; ΜΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙ, ΦΥΣΙΚΑ!

Λίγα πράγματα έχουν περισσότερη γεύση καλοκαιριού από το καρπούζι. Γι αυτό το φετινό αυγουστιάτικο φεγγάρι θα το γιορτάσουμε, λοιπόν, όπως του αξίζει: Τσουγκρίζοντας σπιτικά κοκτέιλ με καρπούζι…


Frozen Mojito Καρπούζι //

Η συνταγή είναι από την Madame Ginger 

Υλικά:
Μισό καρπούζι καθαρισμένο σε κύβους, 6 δόσεις ρούμι, 1/2 μάτσο δυόσμο καθαρισμένο & 1/2 μάτσο για το στόλισμα, 3 κ.σ. ζάχαρη, 8-10 Lime

Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μαζί με 20 παγάκια. Χτυπάμε καλά και αδειάζουμε σε μια μεγάλη κανάτα ή σε 6 φαρδιά ποτήρια. Στολίζουμε με φρέσκο δυόσμο.


Μαρτίνι καρπούζι //

Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη 

Υλικά:
180 γρ. βότκα, 220 γρ. χυμό καρπουζιού, 50 γρ. χυμό λάιμ από 1 λάιμ
Για το σερβίρισμα: πάγο, 1 φέτα καρπούζι, λάιμ σε φέτες

Εκτέλεση:
Μοιράζουμε τον πάγο στα ποτήρια. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη βότκα, τον χυμό καρπούζι και τον χυμό λάιμ στα ποτήρια. Κόβουμε τη φέτα καρπουζιού στα 4 και σερβίρουμε στα ποτήρια μαζί με τις φέτες λάιμ.


Watermelon Fizz //

Η συνταγή είναι από εδώ 

Υλικά:
3-4 κομμάτια καρπούζι χωρίς τα κουκούτσια, 1/2 ποτήρι σόδα ή τόνικ, 1,5 σφηνάκι βότκα ή λευκό ρούμι ή τζιν, φύλλα μέντας ή δυόσμου, τριμμένο πάγο

Εκτέλεση:
Τρίβουμε στο χείλος του ποτηριού που θα χρησιμοποιήσουμε για το σερβίρισμα λίγο λάιμ κ το βουτάμε σε λευκή ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το καρπούζι κ το πολτοποιούμε με ένα γουδοχέρι, προσθέτουμε τριμμένο πάγο μέχρι να γεμίσει, ρίχνουμε την σόδα και τέλος το αλκοόλ της αρεσκείας μας. Γαρνίρουμε με λίγο δυόσμο η μέντα.


Watermelon tequila //

Η συνταγή είναι από εδώ 

Υλικά:
1/2 καρπούζι καθαρισμένο, χυμό από 2 στημένα πορτοκάλια, χυμό από 2 στημένα λάιμ, 100 ml τεκίλα, 50ml Tia Maria, πάγο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το καρπούζι από φλούδες και κουκούτσια και κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Στη συνέχεια το πολτοποιούμε μαζί με τους χυμούς λάιμ και πορτοκάλι στο μπλέντερ. Μεταφέρουμε το μείγμα σε κανάτα. Προσθέτουμε την τεκίλα και το TiaMaria και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το κοκτέιλ στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα. Σερβίρουμε με πάγο, διακοσμώντας με φέτες καρπούζι.

Σχετικά άρθρα