LOCAL · NEWS

Το Αγρίνιο υποδέχεται το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Θαλασσίου Σκι στη λίμνη Στράτου

Ο Δήμος Αγρινίου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσίου Σκι συνδιοργανώνουν το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών και ΑΜεΑ στις 22- 25  Ιουλίου στο Φράγμα Στράτου στο Αγρίνιο.

Το Αγρίνιο έτοιμο να υποδεχθεί το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Θαλασσίου Σκι στη λίμνη Στράτου

Την Παρασκευή, στις 19.00 ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου και η πρόεδρος της Ε.Ο.Θ.ΣΚΙ Χριστιάννα Μάμαλη παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Αγρινίου, όπου και αναφέρθηκαν στο διοργανωτικό πλαίσιο και κάλεσαν την τοπική κοινωνία να στηρίξει την διοργάνωση, η οποία και θα αποτελέσει πόλο έλξης ξένων αθλητών στην περιοχή.

96 αθλητές από 18 χώρες της Ευρώπης θα συμμετάσχουν σε μία διοργάνωση στην οποία θα υπάρχει παρουσία θεατών, με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Μέριμνα έχει υπάρξει για δωρεά μεταφορά του κόσμου με λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ από την πλατεία Μαβίλη προς τη λίμνη Στράτου ενώ η διοργάνωση θα μεταδοθεί και μέσω Live Streaming.

Την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν οι επίσημες προπονήσεις των αθλητών ενώ την Πέμπτη 22 Ιουλίου θα γίνει η τελετή έναρξης στην πλατεία

Παίρνοντας πρώτος το λόγο ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου ανέφερε τα εξής:

«Πραγματικά είναι ιδιαίτερη στιγμή για το Αγρίνιο και τη Δυτική Ελλάδα η διοργάνωση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος σκι στη λίμνη Στράτου, με 96 αθλητές από 18 χώρες από όλη την Ευρώπη. Στις 22 Ιουλίου θα γίνει η τελετή έναρξης στο Αγρίνιο. Θέλω να πω ότι θα υπάρχουν και λεωφορεία χορηγία του ΚΤΕΛ που θα αναχωρούν από την πλατεία Μαβίλη που θα καλύπτουν μεταφορικά όλη τη μέρα. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη και την πρόεδρο της εθνικής ομοσπονδίας θαλάσσιου σκι την κ. Μάμαλη. Την προηγούμενη εβδομάδα όπου διεξήχθη η διοργάνωση του πανελληνίου πρωταθλήματος στην ίδια λίμνη καταδείχθηκε το ποσό σημαντική είναι η ύπαρξη αυτού του χώρου με τα εξαιρετικά νερά και συνθήκες, όπως τόνισαν οι αθλητές που συμμετείχαν. Καλούμε όλους τους Αγρινιώτες και τους κατοίκους της περιφέρειας να συμμετάσχουν».

Στη  σημασία της διοργάνωσης  αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης : ««Όλοι γνωρίζουμε την αξία της ύπαρξης της λίμνης Στράτου ως ένα από τα στοιχεία που αποτελούν όπλο στη φαρέτρα μας για να την αξιοποιήσουμε για την εξωστρέφεια και κάθε αναπτυξιακό σκοπό μας. Δήμος και Περιφέρεια ήταν εξ αρχής κοντά στην πρωτοβουλία της ομοσπονδίας σκι για τη διοργάνωση της πανευρωπαϊκής αυτής διοργάνωσης στη λίμνη. Τέτοιες διοργανώσεις προσδίδουν πολύ μεγάλη αξία στην περιοχή καθώς επισκέπτονται τόσοι αθλητές τον τόπο και μεταδίδουν εικόνες σε παγκόσμιο επίπεδο. Φυσικά δίνει την ευκαιρία σε εμάς τους ίδιους να δούμε τις δυνατότητες του τόπου μας. Θα είμαστε πάντα συμπαραστάτες σε τέτοιες πρωτοβουλίες».

Η πρόεδρος της Ε.Ο.Θ.ΣΚΙ Χριστιάννα Μάμαλη μιλώντας έκανε ιδιαίτερη μνεία στα καθαρά νερά και τις συνθήκες της λίμνης:

«Να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο για την αμέριστη συμπαράσταση διότι δεν θα ήταν δυνατή η πραγμάτωση της διοργάνωσης δίχως αυτούς αλλά και τους χορηγούς μας. Η λίμνη Στράτου είναι η μοναδική στον κόσμο που έχει τόσο καθαρό νερό και τόσο καλές συνθήκες. Αυτή η διοργάνωση θα μπορούσε να είναι η αρχή για τον αθλητικό τουρισμό στην περιοχή. Να είναι οι ξένοι αθλητές εδώ και να προπονούνται όλο το χρόνο».

Τέλος, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Χρήστος Ζαρκαβέλης ανέφερε:

«Ευχαριστώ Δήμαρχο και Περιφερειάρχη για όλη τη διαδρομή που κάναμε. Όλο αυτό το διάστημα έγινε μια πάρα πολύ σημαντική δουλειά και είμαστε έτοιμοι για να υποδεχθούμε αθλητές επιτελεία κριτές και φιλάθλους. Να κάνουμε εξωστρεφή την πόλη μας σε μια εποχή που η πανδημία έχει επισκιάσει τα πάντα. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα διοργανώσει το Αγρίνιο μια τέτοια διοργάνωση. Οτιδήποτε μπορούμε να πετύχουμε αν έχουμε τη λογική να αναλαμβάνουμε και να υλοποιούμε τέτοιες διοργανώσεις».

Σχετικά άρθρα