ΤΗΕ LOCAL • AGENDA

Το Ανάκτορο στην Άνω Τούμπα, με την Ελένη Γερασιμίδου

Η παράσταση “Το Ανάκτορο στην Άνω Τούμπα” του σπουδαίου Έλληνα συγγραφέα Παναγιώτη Μέντη με την Ελένη Γερασιμίδου, μετά το δεύτερο χρόνο επιτυχίας στο Από Κοινού θέατρο στην Αθήνα, έρχεται στην Πάτρα για δύο μόνο παραστάσεις την Τετάρτη 27 και την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου στο θέατρο Λιθογραφείον.

Όταν στην ιστορία σου, σαν έθνος, ράτσα, μονάδα, DNA, έχει γράψει η μετανάστευση, η φυγή, ο ξεριζωμός, τότε η ευχή, η λαχτάρα, ο αγώνας για ένα λιμάνι, ένα καταφύγιο, ένα κεραμίδι πάνω απ’ το κεφάλι σου, γίνεται συνειδητά ή ασυνείδητα το όνειρο και ο στόχος, χωρίς να νοιάζεσαι για το μάταιο ή το σκλάβωμα για την απόκτησή τους. Στην ιστορία που κρύβει το ”Ανάκτορο στην Άνω Τούμπα”, τρεις γενιές καταθέτουν τις οικονομίες και την λαχτάρα για να κτιστεί.

Ο Κώστας Γεωργουσόπουλος έγραψε για την παράσταση: “Ο Παναγιώτης Μέντης έγραψε ένα συνταρακτικό κείμενο με τραγικό χιούμορ και αφοπλιστική γλώσσα, ποίηση της καθημερινότητας. Η Ελένη Γερασιμίδου αναδεικνύεται μείζων ηθοποιός, ποιήτρια νεοελληνικού ύφους και ήθους. Μάθημα υποκριτικής αλήθειας και αυθεντικότητας.”

Συντελέστες

Συγγραφέας: Παναγιώτης Μέντης
Ερμηνεία: Ελένη Γερασιμίδου
Σκηνοθεσία: Αγγελική Ξένου
Εικαστική επιμέλεια: Κώστας Βελινόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Αγγελική Ξένου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Τοκμάκη
Φωτισμοί: Γιώργος Ζιώγαλας – Αγγελική Ξένου
Φωτογραφίες: Δημήτρης Λυκουρέζος
Αφίσα: Ελένη Κανιώτη

Πληροφορίες

Τετάρτη 27/11 20:00 – Πέμπτη 28/11 21:30
Εισιτήρια: 12€ & 10€
Πληροφορίες-Κρατήσεις: 2610328394 & facebook: Θέατρο Λιθογραφείον
Θέατρο Λιθογραφείον, Μαιζώνος 172β, Πάτρα
Διάρκεια παράστασης: 55′

Σχετικά άρθρα