ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ

ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΟΣΩΝ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑΣ

Περισσότερες από 200 ερευνητικές εργασίες, από περισσότερους από 400 συγγραφείς από 100 διαφορετικά Πανεπιστήμια και 26 χώρες θα παρουσιαστούν στο 14ο Διεθνές Συνέδριο Ελληνικής Γλωσσολογίας (ICGL14),  που πραγματοποιείται στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, από την Πέμπτη 5 έως την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019.

Πρόκειται για μια διοργάνωση έχει αναλάβει ο Τομέας Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών συνεχίζοντας την παράδοση των προηγούμενων συνεδρίων για την προώθηση της γλωσσολογικής έρευνας και την προσπάθεια προβολής της. Οι εισηγήσεις καλύπτουν θέματα σχετικά με την ανάλυση και περιγραφή της ελληνικής γλώσσας (συγχρονικά και διαχρονικά) καθώς και τη διδασκαλία της Ελληνικής (ως μητρικής και ως ξένης).

Το Διεθνές Συνέδριο Ελληνικής Γλωσσολογίας πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια από το 1993, με αφετηρία εκείνο που διοργάνωσε το πανεπιστήμιο του Reading στην Αγγλία και είναι αφιερωμένο σε όλες τις πτυχές της γλωσσολογικής μελέτης και ανάλυσης της Ελληνικής από την αρχαία μέχρι τη σύγχρονη εποχή, με ιδιαίτερη έμφαση στα πιο πρόσφατα στάδια της εξέλιξής της.

Οι ανακοινώσεις καλύπτουν θέματα σχετικά με όλα τα ερευνητικά πεδία της Γλωσσολογίας, όπως: ανάλυση λόγου, ανάλυση συνομιλίας, γλωσσολογία σωμάτων κειμένων, διαλεκτολογία, διδακτική της γλώσσα, εφαρμοσμένη γλωσσολογία, ιστορική γλωσσολογία, κοινωνιογλωσσολογία, λεξικολογία, λεξικογραφία, μορφολογία, νευρογλωσσολογία, πραγματολογία, σημασιολογία, σύνταξη, υπολογιστική γλωσσολογία, φωνητική, φωνολογία, ψυχογλωσσολογία, καθώς και θέματα για τις διαλέκτους στην εκπαίδευση.

Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι η καθηγήτρια Αμαλία Μόζερ, από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η ομοτ. καθ. Θεοδοσία -Σούλα Παυλίδου από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης λαι ο καθηγητής Σταύρος Σκοπετέας από το Georg-August-Universität Göttingen.

https://icgl14.events.upatras.gr/

 

Σχετικά άρθρα