ΓΕΥΣΗ

Το γαλακτομπούρεκο που αξίζει να δοκιμάσετε!

•◡Το γλυκό [εργαστήρι ζαχαροπλαστικής – Σιαμαντά 10, Ναύπακτος]

Από την ημέρα που το ζαχαροπλαστείο “Το γλυκό” αποφάσισε να φτιάξει γαλακτομπούρεκο, έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς που αρνούνται να δοκιμάσουν το αγαπημένο τους γλύκισμα φτιαγμένο από άλλα χέρια.

Η συνταγή απέχει αρκετά από την παραδοσιακή αλλά εκεί κρύβεται το μυστικό της: Η κρέμα πλούσια, ελαφρώς απαλή, φτιάχνεται από μπέρ νουαζέτ [*beurre noisette], ενώ το σιρόπι αναδίδει αρώματα βανίλιας και εσπεριδοειδών [lime, λεμόνι, πορτοκάλι]. Το φύλλο ακολουθεί την παράδοση και είναι τραγανό αλλά σιροπιασμένο ανάλαφρα, χωρίς να σε λιγώνει. Δύσκολο να μείνεις στο πρώτο κομμάτι.

[*beurre noisette]: Το μπέρ νουαζέτ (beurre noisette) ή βούτυρο φουντουκί (νουαζέτ = φουντούκι στα Γαλλικά), είναι επί της ουσίας μια ζεστή σάλτσα βούτυρου, με φουντουκί χρώμα που μπορεί να δώσει πολύ ενδιαφέροντα αρώματα καραμελωμένων ξηρών καρπών στη μαγειρική ή ζαχαροπλαστική.

◡εργαστήρι ζαχαροπλαστικής “Το γλυκό” • τηλ. 694 485 7966 • toglyko@gmail.com • insta: (@toglyko) • ανοικτά: από τις 10:00 μέχρι τις 6:45 * κλειστά Δευτέρα Τρίτη ◠

Σχετικά άρθρα