ΤΗΕ LOCAL • AGENDA

Το καινούριο άλμπουμ του Jef Maarawi, με τίτλο “TERRA PAPAGALLI”

Ο Jef Maarawi παρουσιάζει το video clip για το κομμάτι “TERRA PAPAGALLI”.

Το “TERRA PAPAGALLI”, είναι για την Βραζιλία, ειδωμένη από απόσταση. Είναι ένα τραγούδι διαμαρτυρίας αποδυναμωμένο από άστοχη ειρωνεία. Mια σπασμένη διαμαρτυρία, ένα meme χωρίς νόημα, ο απολογισμός μιας παιδικότητας μακρινής στον χώρο και στον χρόνο.

Το καινούριο άλμπουμ του Jef Maarawi, με τίτλο “TERRA PAPAGALLI”

?“TERRA PAPAGALLI”(Η Χώρα των Παπαγάλων) ήταν ένα από τα αρχικά ονόματα που δόθηκαν στην χώρα που τώρα είναι γνωστή ως Βραζιλία.

Πρόκειται για ιστορίες μίμησης και μοναδικότητας, ανεκπλήρωτης εξωστρέφειας και εντροπικής μοναξιάς. Είναι ένα άλμπουμ για την προσπάθεια να καταλάβουμε τι είναι «σπίτι» και ένας διαλογισμός πάνω στην επιλογή/επιθυμία που έχουμε να το κουβαλάμε μέσα μας.

Είναι το μη σπουδαίο Αμερικάνικο folk άλμπουμ τραγουδισμένο σε ξένη γλώσσα. Αλλά στην τελική, τί ακριβώς καθιστά το ξένο; Και πόσο πειστικές είναι οι ονειροπολήσεις των παπαγάλων;

Το video clip είναι εμπνευσμένο από τον Bob Dylan, τον μύθο της ποπ κουλτούρας και την αίσθηση πως κάτι δεν πάει καλά, πως πίσω από το φιλόξενο ψηφιακό πέπλο, υπάρχει πάντα ένα βρυχηθμός που έρχεται απ’ έξω.

Δείτε το video clip στο youtube

Το “TERRA PAPAGALLI” περιέχεται στο ομώνυμο album του Jef Maarawi, που μόλις κυκλοφόρησε. Το video έκανε πρεμιέρα στην Ευρώπη στο ιταλικό site Rumore και στον Καναδά στο site Indie 88.

⇲κυκλοφόρησε σε LP/DIGITAL στις 14 Μαϊου 2021 από την Inner Ear και είναι διαθέσιμο εδώ.

Σχετικά άρθρα