Το καλάθι των λοcals στα πλοκάμια της γεύσης
[ χταπoδάκια απ΄τον “γρίπο”]⇢
Το χταπόδι είναι ένας αγαπημένος μεζές. Η μαμά μου το προτιμά με κοφτό μακαρονάκι, η νόνα μου το ήθελε μία κρασάτο μία στιφάδο κι ο γείτονας το φτιάχνει κάθε Κυριακή στη σχάρα.
Προσωπικά, περιμένω την ώρα που θα μαζευτούμε πάλι παρέες να το απολαύσουμε όπως και να είναι μαγειρεμένο!

Στις ελληνικές θάλασσες «κολυµπούν» γύρω στα 9 διαφορετικά είδη χταποδιού, που ξεχωρίζουν από µικρές λεπτοµέρειες στην εµφάνισή τους.
[Οι καλύτερες συνταγές για χταπόδι]
•Χταπόδι κρασάτο και ξιδάτο ⇢↠

Βάζουμε το χταπόδι σε κατσαρόλα που να το χωράει με 2 φύλλα δάφνης. Η συνέχεια απλή…
•Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι→

Σαρακοστιανή συνταγή από το Άγιον Όρος. Δώστε σημασία στον συνδυασμό των μπαχαρικών που βάζει ο μοναχός Επιφάνιος.
•Χταποδοκεφτέδες θασίτικοι⇼

Θεσπέσιος μεζές, βασιζόμενος στο βιβλίο της κ. Στέλλας Σπανού «Καβάλας Γεύσεις».
•Χταπόδι ψητό με σάλτσα μάραθου→
Το χταποδάκι αυτό με το μάραθο θα σας μείνει αξέχαστο.
•Χταπόδι κρασάτο στην κατσαρόλα⇢

Ας μαζευτούμε οι παρέες και ας γεμίσουν νοστιμιές τα πιάτα μας.
•Χταπόδι στιφάδο⇢

Ταπεινό φαγάκι απαράμιλλης όμως νοστιμιάς!
•Φουρνιστό χταπόδι με σάλτσα πορτοκαλιού⇼

Το πόσο πάει το χταπόδι με το πορτοκάλι δεν λέγεται, αναφέρει στο γαστονόμο η Νένα Ισμυρνόγλου.
[με πληροφορίες από τον πολύτιμο γαστρονόμο]

και με φρέσκα χταπόδια στο καλάθι μας από το ντόπιο ιχθυοπωλείο “γρίπος”!