ΓΕΥΣΗ

Το καλάθι των λοcals στα πλοκάμια της γεύσης

[ χταπoδάκια απ΄τον “γρίπο”]⇢

Το χταπόδι είναι ένας αγαπημένος μεζές. Η μαμά μου το προτιμά με κοφτό μακαρονάκι, η νόνα μου το ήθελε μία κρασάτο μία στιφάδο κι ο γείτονας το φτιάχνει κάθε Κυριακή στη σχάρα.

Προσωπικά, περιμένω την ώρα που θα μαζευτούμε πάλι παρέες να το απολαύσουμε όπως και να είναι μαγειρεμένο!


Στις ελληνικές θάλασσες «κολυµπούν» γύρω στα 9 διαφορετικά είδη χταποδιού, που ξεχωρίζουν από µικρές λεπτοµέρειες στην εµφάνισή τους.


 [Οι καλύτερες συνταγές για χταπόδι]

Χταπόδι κρασάτο και ξιδάτο ⇢↠

Βάζουμε το χταπόδι σε κατσαρόλα που να το χωράει με 2 φύλλα δάφνης. Η συνέχεια απλή…

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Σαρακοστιανή συνταγή από το Άγιον Όρος. Δώστε σημασία στον συνδυασμό των μπαχαρικών που βάζει ο μοναχός Επιφάνιος.

Χταποδοκεφτέδες θασίτικοι

Θεσπέσιος μεζές, βασιζόμενος στο βιβλίο της κ. Στέλλας Σπανού «Καβάλας Γεύσεις».

Χταπόδι ψητό με σάλτσα μάραθου

Το χταποδάκι αυτό με το μάραθο θα σας μείνει αξέχαστο.

Χταπόδι κρασάτο στην κατσαρόλα

Ας μαζευτούμε οι παρέες και ας γεμίσουν νοστιμιές τα πιάτα μας.

Χταπόδι στιφάδο

Ταπεινό φαγάκι απαράμιλλης όμως νοστιμιάς!

Φουρνιστό χταπόδι με σάλτσα πορτοκαλιού

Το πόσο πάει το χταπόδι με το πορτοκάλι δεν λέγεται, αναφέρει στο γαστονόμο η Νένα Ισμυρνόγλου.

[με πληροφορίες από τον πολύτιμο γαστρονόμο]

[Νότη Μπότσαρη 37, Ναύπακτος, τηλ.26340.28830]

και με φρέσκα χταπόδια στο καλάθι μας από το ντόπιο ιχθυοπωλείο “γρίπος”!

Σχετικά άρθρα